Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

FIA plāno atjaunot F2 sacīkstes

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) paziņojusi, ka no nākamā gada sezonas plāno atjaunot kādreizējo Otrās Formulas (F2) sacīkšu sēriju kā "lētu veidu, kā talantīgiem braucējiem attīstīties līdz Pirmās formulas līmenim".

Pēc Pasaules Motoru sporta padomes sēdes izplatītajā paziņojumā teikts, ka jaunā autosacīkšu sērija domāta kā attīstības programma jauniem un talantīgiem braucējiem, kas kādu dienu varētu ienākt Pirmajā formulā. Pēc FIA domām, viena braucēja sezonas izmaksas dalībai F2 varētu būt aptuveni 200 tūkstoši eiro.

FIA gan pagaidām nesniedz ziņas ne par iespējamo sezonas kalendāru un trasēm, kurās varētu startēt F2, ne arī par šīs sacīkšu sērijas iespējamo vietu autosporta hierarhijā. Tāpat arī šobrīd nav nekādu norāžu, vai F2 varētu aizstāt pašreizējo GP2 sēriju, kas pēdējā laikā daudz kritizēta par tās lielajām izmaksām (salīdzinājumam - GP2 sezonas izmaksas ir ap pusotru miljonu eiro).

Kāds vārdā nenosaukts GP2 komandas vadītājs autosport.com izsaka izbrīnu par solītajām izmaksām: "Mūsu mašīnas katra izmaksā 190 tūkstošus eiro, neskaitot dzinēja izmaksas. Varbūt tas būtu iespējams kādās mazo formulu, kā "Formula Ford" sacīkstēs, bet neko nopietnu par šādu naudu nav iespējams izveidot. Jau "Formula BMW" katra mašīna izmaksā 300 tūkstošus eiro sezonā. Nevaru iedomāties, kā viņi varētu iztikt ar 200 tūkstošiem, jo Eiropā ir cilvēki, kas līdzīgas summas tērē kartingu komandām."

F2 sacensības savulaik līdz 1985. gadam tika rīkotas kā pēdējais pakāpiens ceļā uz Pirmo formulu. 1985. gadā šīs sacensības tika aizstātas ar "Formula 3000" un vēlāk - ar pašreiz notiekošo GP2 sēriju. Par pēdējo F2 čempionu 1984. gadā kļuva jaunzēlandietis Maiks Tekvels.

Izmantotie resursi:
crash.net
autosport.com