Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Mārcis Birkens triumfē Pērnavā

Mārcis Birkens triumfē Pērnavā
Atis Veismanis (pa kreisi) un Mārcis Birkens (vidū)
Foto: ''Papa's racing team''

Pērnavā, Audruringas trasē, notiekošajā Baltijas autošosejas čempionāta pēdējā posmā, vienlaicīgi arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas autošosejas čempionāta 3.posmā, uzvaru izcīnīja ''Papa’s racing team'' braucējs Mārcis Birkens.

Jau kvalifikācijas brauciens pierādīja, ka Mārča konkurentiem šajā posmā nebūs viegli. Birkens pārliecinoši uzvarēja kvalifikācijā, uzrādot apļa laiku 58,930 sekundes, ļoti pietuvojoties 2004.gada Ģirta Krūzmaņa uzstādītajam Pērnavas trases rekordam ar ''Super Production'' klases automašīnu 58,926 sekundes. Mārcim pietrūka nieka 4 sekundes tūkstošdaļas. Tik ātri pēdējo sešu gadu laikā ar ''Super Production'' klases mašīnu šai trasē neviens nebija braucis.

Sacīkšu dienā Pērnavā bija mainīgs mākoņu daudzums, brīžiem šķita, ka tūlīt līs. Tas dalībniekiem sarežģīja regulējumu izvēli pirmajam braucienam. Loterijā uzvarēja tie, kuri lika uz sauso sacīksti. Laimīgo vidū bija arī ''Papa`s racing team'' braucēji Mārcis Birkens un Atis Veismanis.

Startā Birkens bija perfekts, konkurentiem neatstājot ne mazākās cerības pirmajā līkumā sevi apdzīt, tā droši noturot savu pirmo pozīciju. Ar katru apli Mārcis attālinājās no saviem konkurentiem, līdz finišu sasniedza pus apli priekšā pārējiem.

Pirms otrā brauciena sākās lietus, kuru daži braucēji tik ļoti gaidīja, jo šādos apstākļos auto jaudai vairs nav tik lielas nozīmes – visu izšķir braucēja meistarība. Viens no lietus gaidītājiem bija Mārča komandas biedrs, rallists Atis Veismanis, kurš nebija startējis autošosejas sacensībās četrus gadus. Viņš šajās sacīkstēs piedalījās ar ''Honda challenge'' noteikumiem atbilstoši sagatavotu automašīnu, kura tehniski ir vājāka par ''Super Production'' un ''NEZ Super B2000'' klases automašīnām.

Atis Veismanis kvalifikācijā bija ceturtais. Pirmajā braucienā finišēja piektais. Otrajā braucienā Atis startēja no astotās starta vietas. Otrā brauciena starta izkārtojumu šoreiz organizatori bija nolēmuši noteikt pēc iepriekšējā braucienā uzrādītajiem apļu laikiem. Lielisks starts, un jau pēc otrā līkuma Atim bija trešā pozīcija. Lietus Veismanim tiešām patīk, un jau trešajā aplī viņš bija otrajā pozīcijā. Ar to Atim nepietika, un viņš uzsāka pakaļdzīšanos komandas biedram Birkenam. Dažu apļu laikā Veismanis Mārci noķēra, taču līdz apdzīšanai netika. Tad abi līderi sāka dzīt atpalicējus pa apli. Viens no lēnākajiem braucējiem, ignorējot tiesnešu zilos karogus, Veismani uzreiz garām nelaida, kas arī liedza Atim turpināt cīņu par uzvaru šajā braucienā.

Taču arī otrā vieta ir lielisks sasniegums pēc tik ilgas pauzes autošosejā! ''Papa’s racing team'' svin pārliecinošu dubultuzvaru otrajā braucienā – pirmais Mārcis Birkens, otrais Atis Veismanis, kurš uzrādīja arī otrā brauciena labāko apļa laiku.

Nākamās sacensības, kurās piedalīsies ''Papa’s racing team'', notiks 10.jūlijā Pērnavā.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe
sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju