Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Notiek pieteikšanās Openkart LeMans komandu sprinta sacensībām

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Notiek pieteikšanās startam Openkart komandu sprinta sacensībās Openkart LeMans IV, kas 26.novembra vakarā notiks Sporta kompleksā 333. Šīs būs šogad ceturtās un pēdējās Openkart komandu sacīkstes.

Openkart LeMans sacensībās katrā komandā ir trīs dalībnieki. Sacensības sastāv no piecu minūšu kvalifikācijas un divām 45 minūšu garām sacensību daļām, kuru laikā trasē pēc kārtas dodas visi trīs komandas dalībnieki. Braucēju maiņa notiek boksu celiņā. Gokartus kvalifikācijai un pirmajai sacensību daļai komandas lozē, bet otrajā daļā izvēlas, sākot no pirmās daļas pēdējās vieta ieguvēja. Uzvar komanda, kura sacensību laikā, summējot abas daļas, veic visvairāk apļu.

Šogad ir notikušas trīs Openkart LeMans sprinta sacensības. Aprīlī Swedbank kartodromā uzvarēja „IZG Traktors” (Zintis Grandbergs, Juris Narubins un Pēteris Narubins), augustā Sporta kompeksā 333 „Miami Racing” (Dāvis Tobiass, Mārtiņš Krūze un Haralds Garkaklis), bet oktobrī Kandavā „R&D Scuderia” (Rūdolfs Bērziņš, Lauris Rozenvalds un Dace Grosberga).

Ceturtdien sacensības notiks pie mākslīga apgaismojuma un ļoti iespējams trases segums būs mitrs, kas sola aizraujošu sacīksti. Komandu skaits ierobežots – 10, pieteikšanās pa e-pastu openkart.serials@gmail.com. Vairāk informācijas seriāla mājas lapā internetā openkart.net.

Dienaskārtība

18.00 reģistrācija, izloze, dalībnieku sapulce
18.30 kvalifikācija
18.45 pirmās daļās starts
19.30 pirmās daļas finišs
19.45 otrās daļas starts
20.30 otrās daļas finišs
20.45 apbalvošana

Par Openkart

Openkart ir lielākās amatieru īres kartinga sacensības Latvijā, kas notiek kopš 2007.gada. Tā ir demokrātiskākā un pieejamākā autosporta sacensību forma. Sacensībās var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu, nav nepieciešama praktiski nekāda iepriekšēja pieredze. Sacensības notiek ar īres kartiem, ko piedāvā Latvijas un Baltijas kartinga trases un halles. Sacensības rīko biedrība Kartinga attīstības centrs.

Kontakti:
Biedrība „Kartinga attīstības centrs”
Uldis Galdiņš (+371 29480216)
Lauris Rozenvalds (+371 29248705)
e-pasts openkart.serials@gmail.com
openkart.net