Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sestulis uzvar arī Elites līgas pirmajā posmā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sestdien, 20.februārī, Jelgavas Rullīša kartinga trasē sniegputenī sākās amatieru īŗes kartinga kustības Openkart Elites līgas jaunā sezona.

Savu triumfa gājienu uz ledus turpināja B līgas pirmā posma uzvarētājs Mārtiņš Sestulis, kurš ļoti pārliecinoši bija labākais kvalifikācijā, par 1,30 sekundēm apsteidzot Haraldu Garkakli, un tikpat pārliecinoši bija līderis no starta līdz finišam arī sacīkstē, gūstot pelnītu uzvaru.

Mārtiņam tā ir pirmā uzvara Elites līgā, bet līdz šim labākās sacīkstes aizvadītas pērnā gada novembrī Sporta kompleksā 333, kur izcīnīta 8. vieta sacīkstēs un 7.vieta kvalifikācijā – starp citu, trasi toreiz klāja pirmais sniegs. Zīmīgi, ka šobrīd ir unikāla situācija, kad abās līgās kopvērtējuma galvgalī ir viens braucējs.

Cīņa par pārējām vietām uz goda pjedestāla gan izvērtās ļoti sīva un viss noskaidrojās uz finiša līnijas, kur otro vietu izrāva čempions Dāvis Tobiass, trešais Daniels Mančinskis, bet ceturtais tomēr Ingus Grasmanis, kuram arī labākās sacīkstes Elites līgā. Piekto vietu, atkārtojot savu labāko sasniegumu, izcīnīja Jānis Strencis, kurš finālā iekļuva, pateicoties uzvarai B finālā, jo kvalifikācijā tika uzrādīts tikai 13.laiks.

Jāuzteic debitants Peteris Guļāns, kurš jau savā pirmajās sacīkstēs iekļuva finālā un izcīnīja augsto septīto vietu. Interesantas sacīkstes padevās pērnā gada 4. labākajam braucējam Rūdolfam Bērziņam, jo viņš kļuva par pirmo dalībnieku, kurš spējis vienās sacīkstēs uzvarēt divos braucienos tādā veidā no D fināla nokļūstot B finālā un pēc 21.vietas kvalifikācijā tas ļāva izcīnīt 15.vietu sacīkstē.

Komandu ieskaitē piedalījās desmit vienības. Šādā konkurencē uzvarēja galvenie favorīti „Miami Racing” ar Dāvi Tobiasu, Haraldu Garkakli un Mārtiņu Krūzi sastāvā, tikai par četriem punktiem mazāk komandai „Resnie Putni” ar Mārtiņu Sestuli un Andri Orniņu sastāvā, bet trešo vietu izcīnīja pašreizējie čempioni „R&D” (Bērziņš, Mančinskis un Grosberga).

Tagad Openkart pārcelsies uz mazāk ekstrēmu vidi, jo nākamais posms 11.martā notiks GoPlanet kartinga hallē, bet pirms tam 4.martā turpat notiks B līgas otrais posms.

Elites līgas 1.posma rezultāti (finālbrauciens)

VPilotsKomandaRezuzltāts
1.Mārtiņš SestulisResnie Putni12 apļi
2.Tobiass DāvisMiami Racing+28.61
3.Daniels MančinskisR&D+29.02
4.Ingus GrasmanisIZG Racing+29.32
5.Jānis StrencisMBA Racing Team+52.12
6.Uldis Galdiņš-+1 aplis
7.Pēteris Guļāns-+1 aplis
8.Haralds Garkaklis *Miami Racing+2 apļi

*Haraldam Garkaklim tika piespriests sods – noņemti 10 ieskaites punkti par līderu bloķēšanu.

Openkart Elites līgas kopvērtējums pēc 1.posma

VPilotsKomandaPunkti
1.Mārtiņš SestulisResnie Putni48
2.Tobiass DāvisMiami Racing41
3.Daniels MančinskisR&D36
4.Ingus GrasmanisIZG Racing33
5.Jānis StrencisMBA Racing Team32
6.Uldis Galdiņš-30
7.Pēteris Guļāns-29
8.Mārtiņš KrūzeMiami Racing27
9.Zintis GrandbergsIZG Racing26
10.Dairis VīksneKartingi.lv25

Informāciju sagatavoja:
Uldis Galdiņš