Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kubica izcīna pirmo pjedestālu DTM (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Kubica izcīna pirmo pjedestālu DTM (+video)
Roberts Kubica ar komandu līksmo

Poļu autosportists Roberts Kubica, kurš šogad pilda "Alfa Romeo" F1 komandas rezerves pilota funkcijas, aizvadītajās brīvdienās pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) posmā.

Līdz Beļģijas posmam, kas notika Zolderas trasē, Kubica, kurš pārstāv ''Orlen Art'' komandu, bija izcīnījis tikai vienu punktu (Nīderlandes posmā 1.braucienā Kubica finišēja 10.vietā). Līdz šim posmam tas poļu braucējam deva pēdējo vietu.

Aizvadītajās brīvdienās notika posms Beļģijā. Pirmajā kvalifikācijā polis ieņēma 15.vietu (16 braucēju konkurencē), bet braucienā Kubica bija spiests izstāties, finišējot 14.pozīcijā.

Otrajā kvalifikācijā Kubicam bija 13.vieta. Brauciena laikā notika vairākas avārijas, kas Kubicam ļāva pacelties uz sesto pozīciju. Turpinājumā Kubica, kurš veica vēlāku pitstopu pār saviem konkurentiem, veica pāris veiksmīgus apdzīšanas manevrus, kas finišā pirmo reizi ļāva kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, brauciena uzvarētājam zaudējot 25 sekundes.

Tikmēr uzvaras abos braucienos svinēja Renē Rasts. Šī Rastam aizvadītajos 16 sezonas braucienos bija sestā uzvara un ceturtā pēc kārtas. Sezonas kopvērtējumā līderis ir Rasts (304), kuram seko Niko Mullers (285) un Robins Frins (263). Kubica ar 16 punktiem ieņem 16.vietu. Piekto vietu ieņem bijušais F1 pilots Timo Gloks.

Sezonas noslēdzošais posms no 6.-8. novembrim notiks Vācijā. Šis posms tiks aizvadīts bez skatītāju klātbūtnes.

''Mūsu pirmais pjedestāls DTM sacīkstēs. Tas ir apbalvojums visai mūsu Orlen ART komandai mūsu smagajā debijas sezonā. Vēl daudz darba priekšā,'' tā Roberts Kubica.