Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Citroen'' paziņo, ka nākamgad WRC nestartēs, komandu pamet arī rallija leģenda Lēbs

''Citroen'' paziņo, ka nākamgad WRC nestartēs, komandu pamet arī rallija leģenda Lēbs
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Ar diezgan negaidītu, bet loģisku lēmumu šodien klajā nākusi ''Citroen'' komanda, kura paziņojusi, ka tā 2016.gadā WRC čempionātā nestartēs, bet tā vietā gatavosies 2017.gada WRC sezonai.

''Citroen'' ir panākumiem bagāta komanda. Kopš 1993.gada tā kopā izcīnījusi 15 pasaules čempiontitulus dažādās autosporta disciplīnās. Arī nākamsezon tā centīsies nosargāt savu čempiontitulu WTCC čempionātā, taču WRC čempionātā mēs ''Citroen'' rūpnīcas komandu nākamgad neredzēsim.

2017. gadā spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi, kur parādīsies jaunās paaudzes mašīnas, kas būs ļoti atraktīvas. Šī iemesla dēļ komanda nolēmusi nākamo gadu ziedot tam, lai pēc iespējas labāk sagatavotos 2017.gada WRC sezonai, kas solās būt ļoti aizraujoša. Ja šobrīd dažas komandas jau sākušas darbu pie 2017.gada modeļa izstrādes un testēšanas, tad ''Citroen'' vismaz publiski par to neko nav teikusi, tāpēc tai vēl priekšā ir smags darbs.

''Ar astoņiem čempiontituliem un 94 uzvarām ''Citroen'' izbaudīja panākumus WRC. Rallijs ir aizraujošs sporta veids, kurā tu demonstrē savu sniegumu, izturību, kā arī mašīnu un braucēju stabilitāti. 2017.gadā mūs sagaida jaunas paaudzes automašīnas, kuras būs ļoti pievilcīgas. 2017.gadā mēs gribam rakstīt jaunu nodaļu mūsu vēsturē,'' teikts komandas oficiālajā paziņojumā.

Šobrīd nav zināms, kāds būs ''Citroen'' rallija komandas braucēju Krisa Mīkes un Madsa Ostberga liktenis. Šobrīd izskanējusī informācija liecina, ka Ostbergs pametīs ''Citroen'', bet Mīke varētu palikt vienībā un turpināt testēt jauno auto, ar kuru tad viņš brauktu 2017.gadā.

Tāpat ''Citroen Racing'' paziņoja, ka 2016.gadā tās sastāvā WTCC brauks tikai divi piloti – Ivans Millers un Hosē Marija Lopezs, kamēr ceļi ar Sebastjanu Lēbu pēc 15 gadus ilgas un veiksmīgas sadarbības ir šķīrušies, jo nu Lēbs pievienojies ''Peugeot Sport'' komandai, lai iekarotu jaunas virsotnes.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja