Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sestdien startē "Openkart" Elites līga

Jānis Celmiņš

Sestdien, 20.februārī, ar ledus sacīkstēm Jelgavas kartinga trasē „Rullītis” sāksies amatieru īres kartinga kustības Openkart Elites līgas 2010.gada sezona. Šajā dienā notiks pirmais no 18 posmiem. Sacensības notiks īpaši sagatavotā ledus trasē, kas braukšanu padara īpaši interesantu un aizraujošu.

Elites līgā var piedalīties ne tikai kartinga amatieri, bet arī profesionāli kartingisti. Sacensībām ir pieteikušies gandrīz visi iepriekšējās sezonas labākie braucēji, čempionu Dāvi Tobiasu ieskaitot. Arī B līgas čempions Arturs Bonders šogad koncentrēsies uz startiem Elites līgā.

2009.gadā pārliecinoši čempiontitulu ieguva Dāvis Tobiass, kurš izcīnīja astoņas uzvaras. Par vicečempionu otro gadu pēc kārtas kļuva Jurijs Višņakovs, bet trešo vietu sīvā cīņā izrāva Zintis Grandbergs, kurš vienīgais ir startējis visos Elites līgas posmos – kopumā 51.sacīkstē.

Openkart sacensībās laipni gaidīts ir ikviens autosporta cienītājs, kuram ir vēlme sacensties ar citiem entuziastiem. Openkart ir finansiāli vispieejamākās autosporta sacensības pēc „arrive and drive” (ierodies un brauc) principa, iepriekšēja pieredze autosportā nav nepieciešama, turklāt nepastāv saikne starp rezultātu un ieguldīto naudu. Sacensības notiek ar drošiem speciāli īrei paredzētiem gokartiem.

Vairāk informācijas seriāla mājas lapā internetā openkart.lv, bet tiem, kas vēlas piedalīties, pieteikums, norādot savu vārdu un uzvārdu, jāsūta uz e-pastu openkart@openkart.lv .

Dienaskārtība:

09.00 neoficiālie treniņi
10.00 dalībnieku reģistrācija
10.25 dalībnieku sapulce
10.35 oficiālie treniņi
12.00 kvalifikācija
13.30 sacīkšu braucieni
14.30 apbalvošana

Dienaskārtībai ir tikai informatīvs raksturs, precīzi braucienu norises laiki var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība „Kartinga attīstības centrs”
Uldis Galdiņš