Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Tilkes vārdā nosaukts pagrieziens

Andrejs Siliņš

Tilkes vārdā nosaukts pagrieziens
Hermans Tilke un Hansa Līzings direktore
Irīna Pīgozne, atklājot Tilkes vārdā
nosaukto pagriezienu.

5. jūnijā Kandavā darbību sāka starptautiskajiem standartiem atbilstoša kartinga trase – Hansa Līzings Kartodroms. Jauno kartodromu ir projektējis F1 pasaulē plaši pazīstamais autosporta arhitektūras uzņēmums Tilke GmbH.

Arhitekta Hermana Tilkes un projektēšanas biroja Tilke GmbH portfolio ietver vairāk nekā 50 autosporta trašu un tribīņu projektu, tostarp Bahreinas un Šanhajas starptautisko sacīkšu trasi, A1 trasi Austrijā, Pola Rikarda testu trasi, Sepangas trasi Malaizijā.

Sekojot pasaules praksei, viens no sarežģītākajiem pagriezieniem ir nosaukts par godu pazīstamajam trases arhitektam Hermanam Tilkem un turpmāk tiks saukts par Tilkes pagriezienu.

Tilkes pagrieziens sportistu vidū jau ir atzīts par vienu no grūtākajiem šajā trasē un tiek uzskatīts par šīs trases atslēgu – līkumu, no kura lielā mērā ir atkarīgs uzrādītais apļa laiks. Tas skaidrojams ar tā profilu – tas ir negatīvs un vienlaikus arī vizuāli mānīgs, kas nozīmē, ka līkuma ārējā mala ir zemāka par iekšējo un vizuāli liekas, ka tas jāizbrauc pa krietni citādu trajektoriju, nekā tas ir patiesībā.

Bez slavenā autosporta būvju arhitekta vārdā nosauktā pagrieziena Hansa Līzings Kartodromā ir vēl Skonto būves pagrieziens – pats redzamākais un skaistākais trases līkums ar visizteiksmīgāko reljefu un apļa veida formu, kas sportistu vidū iesaukts par karuseli. To iespējams izbraukt pa dažādām trajektorijām, un bez hronometra palīdzības nav iespējams pateikt, kura no tām ir visātrākā.

Nesen atklātā starptautiskiem standartiem atbilstošā kartinga trase jau ir nodota kartingistu rīcībā. Tajā notika Baltijas kausa 3. posms. Šajās sacensībās startējušie pašmāju un ārvalstu sportisti jauno Hansa Līzings Kartodromu, pateicoties tā sarežģītajiem līkumiem ar mainīgu rādiusu, raksturojuši kā ļoti tehnisku trasi, kur attīstīt braukšanas meistarību un pilnvērtīgi gatavoties dažāda mēroga sacensībām.

Lai arī kartinga trasē priekšroka tiek dota sportistiem un Latvijas jauno autosporta talantu sagatavošanai, tā brīvos brīžos ir atvērta arī kartinga entuziastiem, kuriem tiek dota iespēja izīrēt vienus no modernākajiem īres kartingiem un izmēģināt pasaulslavenā F1 trašu arhitekta Hermana Tilkes projektēto trasi.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-17 11:59, pirms 16 gadiem
davaj LAF dodiet vinjam pikji un lai jau sak ziimet jauno F1 trasi
Harim ar vajadzees trasi kuraa treneeties