Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jau rīt Openkart B līgas astotais posms

Jānis Celmiņš

Jau rīt Openkart B līgas astotais posms
Foto: Kartinga attīstības centrs

Ceturtdien, 17.jūnijā, Sporta kompleksā 333 pie Rīgas apvedceļa risināsies amatieru kartinga kustības Openkart B līgas 8.posms. Kā allaž sacensības pulcēs apmēram 30 kartinga amatierus, kas, sacenšoties ar īres gokartiem, cīnīsies par uzvaru šajā posmā.

Sacensībām kā allaž tiks izmantots trases saīsinātais aplis, bet šoreiz virzienā pa pulksteni. Sacensību sākums pulksten 19.00 (treniņi no 17.00, reģistrācija 18.30). Biedrība „Kartinga attīstības centrs” aicina amatieru autosporta un īres kartinga entuziastus piedalīties šajās sacensībās, piesakoties pa e-pastu openkart@openkart.lv, bet vairāk informācijas mājas lapā openkart.lv.

Openkart B līgas sacensībās laipni gaidīts ir ikviens autosporta cienītājs, kuram ir vēlme sacensties trasē. Openkart ir finansiāli vispieejamākās autosporta sacensības pēc „arrive and drive” (ierodies un brauc) principa, iepriekšēja pieredze autosportā nav nepieciešama, turklāt nepastāv saikne starp rezultātu un ieguldīto naudu. Sacensības notiek ar drošiem speciāli īrei paredzētiem gokartiem.

Pirmie septiņi sezonas posmi ir aizvadīti un vēl joprojām katrā posmā ir savs uzvarētājs. Iepriekšējā sacīkstē Kandavā uzvarēja Juris Pavlovičs, bet savu labāko rezultātu Openkart sasniedza Jānis Strencis, finišējot otrais. Pirmo reizi šogad uz pjedestāla kāpa Andris Orniņš, bet kopvērtējuma līderis Ivars Strencis finišēja ceturtais.

Kopvērtējumā Ivaram izdevās izveidot nelielu atrāvienu pār otro vietu, kurā izvirzījās Jānis Strencis, Mārtiņu Sestuli atkal atbīdot uz trešo pozīciju. Kopvērtējuma tabula ļoti blīva ir pirmā desmitnieka beigās, kur septītajā vietā esošo Ivetu Grandbergu no Mika Kancāna, kurš ieņem 11.vietu šķir tikai 10 punkti.

Vairāk informācijas seriāla mājas lapā internetā openkart.lv, bet tiem, kas vēlas piedalīties, pieteikums, norādot savu vārdu un uzvārdu, jāsūta uz e-pastu openkart@openkart.lv .

Openkart „B” līgas 8.posma dienaskārtība

no 17.00 neoficiālie treniņi
18.30 reģistrācija
18.50 dalībnieku sapulce
19.00 kvalifikācija
ap 20.30 finālbraucieni
ap 22.00 apbalvošana

Dienaskārtībai ir tikai informatīvs raksturs, precīzi braucienu norises laiki var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita.

Informāciju sagatavoja:
Uldis Galdiņš
Kartinga attīstības centrs