Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Zināmas projekta “Sievišķīga un stipra” atlases uzvarētājas

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Zināmas projekta “Sievišķīga un stipra” atlases uzvarētājas
Foto: Tillotson

Spraigās cīņās un pozitīvā atmosfērā sporta kompleksā “333” noslēdzās projekta “Sievišķīga un stipra” atlase. Grand Prix balvu - pilnībā apmaksātu 2023.gada sezonu ar “Tillotson” sporta kartingiem – ieguva Elizabete Johane Šulce un Iveta Akmeņkalne. Abas laureātes jau šajā nedēļas nogalē uzsāks cīņu par ceļazīmi uz pasaules kausa posmu, Spānijā.

No vairāk kā 100 dalībniecēm, kuras bija pieteikušās projektā “Sievišķīga un stipra”, finālā iekļuva 14 sievietes, kurām bija jādodas trasē jau ar sporta tehniku. Lai arī adrenalīna kāpums un sacensību gars bija jūtams, kopējā atmosfēra dalībnieču vidū bija visnotaļ pozitīva. Fināla kārtas atlase tika sākta, ejot ar kājām pa renovēto trasi, klausoties drošības instruktāžu, kā arī veicot iepazīšanās braucienu pirms sacensības.

Negaidīts pavērsiens notika pirms braucienu sākuma – viena no finālistēm – Egija Gailuma paziņoja par izstāšanos muguras traumas dēļ, kuru pirms dažām dienām ieguva volejbola treniņā. Tas nozīmēja, ka par divām galvenajām balvām sacensībā piedalījās 13 sievietes.

Drošības nolūkos projekta organizatori iepazīšanās braucienos dalībnieces trasē laida pa vienai. Aiz katras sekoja instruktors un komandas “RED9.LV SCUDERIA” braucējs, Krišjānis Caune, vērtējot sniegumu trasē.

“Godīgi sakot, biju patīkami pārsteigts par meitenēm – tāds azarts, kāds valdīja trasē reizēm pat nav jūtams sportistu vidū starptautiskās sacensībās. Vēlos uzteikt arī pilnībā visas finālistes par atbildīgu attieksmi, jo netika sabojāta neviena tehnikas vienība, kā arī kļūdas trasē bija minimālas. Bija prieks redzēt arī meitenes, kuras neiekļuva finālā, bet atbrauca atbalstīt savas konkurentes,” stāsta projekta “Sievišķīga un stipra” žūrijas pārstāvis, autosportists Krišjānis Caune.

Pēc iepazīšanās braucieniem notika sacensību brauciens, kurā dalībnieces trasē devās jau divatā, pieļaujot apdzīšanu, kas sacensībās ir ļoti regulāri manevri. Arī pārējie žūrijas pārstāvji vienlaicīgi vērtēja gan dalībnieču sniegumu trasē, gan ārpus tās, jo autosports ir komandas sports, kurā svarīga ir arī attieksme pret tehniku un sadarbība ar komandu.

“Fināls bija ļoti aizraujošs un jau treniņbraucienos ievērojām favorītes. Ļoti stipras bija piecas meitenes, kurām īpaši izveidojām super-finālu. Manuprāt, viņas visas nedaudz patrenējoties varētu startēt sacensībās. Savukārt abas projekta uzvarētājas ir jau šobrīd gatavas doties trasē un iesaistīties sīvajā konkurencē,” komentē projekta “Sievišķīga un stipra” žūrijas pārstāve, autosportiste un ETÍDE botanicals līdzautore, Karlīne Egle.

Super-finālā, kurā meitenēm bija jāveic individuāli divi “lidojošie” apļi, iekļuva: Samanta Rozenberga, Iveta Akmeņkalne, Elizabete Johane-Šulce, Linda Kazlauska un Madara Mančinska.

Lai arī ātrākā apļa laiks bija tikai viens no vērtēšanas kritērijiem, visātrāk distanci trasē izdevās veikt Elizabetei Johanei-Šulcei, kura tuvāko sekotāju, Ivetu Akmeņkalni apsteidza par divām sekundēm.

“Lielākais uztraukums projekta atlases kārtās man bija klātienes intervijā ar žūriju. Pat braukšana nesagādāja tik lielu stresu. Esmu ļoti priecīga un nevaru sagaidīt jau pirmās sacensības. Treniņu nolūkos jau rīt došos piedalīties Discomania Oilheads sacensībās, kuras norisināsies tajā pašā trasē, kurā būs jāstartē ar Tillotson kartingu - Kandavā,” stāsta projekta atlases kārtu uzvarētāja, Elizabete Johane-Šulce.

Šobrīd abas atlases kārtu uzvarētājas gatavojas pirmajam, lielajam pārbaudījumam – startam Latvijas kausa sacensībās 19. un 20.maijā, kurā uz starta izies arī pārējie divdesmit “Tillotson” klases sportisti.

Projekta “Sievišķīga un stipra” finālā tika vērtēts: atsaucība un spēja darboties komandā; tehniskās prasmes, trases izpratne un trajektorijas, tehnikas pārvaldīšanas iemaņas, apļu laiki un telemetrija.

Izcīnītie punkti finālistēm secīgi:
Elizabete Johane-Šulce (22 punkti)
Iveta Akmeņkalne (21 punkts)
Madara Mančinska (16 punkti)
Samanta Rozenberga (16 punkti)
Alise Tīna-Plūksna (13 punkti)
Linda Kazlauska (13 punkti)
Egija Gailuma (12 punkti)
Liene Allere (11 punkti)
Lelde Dreimane (10 punkti)
Agnese Ležnina (10 punkti)
Katrīna Gintere-Ekimane (9 punkti)
Sabīne Koklačova (8 punkti)
Lelde Ķepīte (7 punkti)
Elizabete Spilva (6 punkti)

Jau teikts, ka divas labākās projekta “Sievišķīga un stipra” dalībnieces iegūst balvu, kas ekvivalenta 20’000 EUR, proti, pilnībā apmaksāta 2023.gada sezonu profesionālā kartingu komandā un iespēja cīnīties par iekļūšanu pasaules kausa finālā. Katru atlases kārtu vērtēja šim projektam speciāli izveidota, kompetenta žūrija, kuras sastāvā: Linda Medne (“Latvijas Automobiļu federācija” ģenerālsekretāre), Marta Kalēja-Irbe (sporta kluba “Squad Hour” trenere), Karlīne Egle (autosportiste), Rūdolfs Toms Bērziņš (“Tillotson” sacensību seriāla organizators), Krišjānis Caune (autosportists), Linda Dzirne (“Douglas” e-komercijas vadītāja Latvijā un Igaunijā).

Informāciju sagatavoja:
TIllotson Racing Latvija

     [+] [-]

, 2023-05-16 21:00, pirms 11 mēnešiem
Drusku ar seksisma piegaršu. Labi, ka nelika braukt bikini kostīmos.