Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Sprint Cup" maratons sākas ar Makmarija uzvaru un trases lāpīšanu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Sprint Cup" maratons sākas ar Makmarija uzvaru un trases lāpīšanu
Džeimijs Makmarijs
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Deitonā tika aizvadīta šīs sezonas pirmais NASCAR "Sprint Cup" posms, prestižā "Daytona 500", kurā uzvaru svinēja "Roush Fenway Racing" pilots Džemijs Makamarijs, savukārt no "pole position" startējušais Marks Martins ierindojās 12. vietā.

Pēc divarpus mēnešu pārtraukuma ASV, un arī pasaules, autosporta līdzjutēji atkal varēja atsākt sekot NASCAR "Sprint Cup" seriālam, kas vakarnakt oficiāli sākās Deitonas starptautiskajā autotrekā.

Kā jau katru gadu, arī šogad nedēļu pirms pirmajām "punktu sacīkstēm" notika trīs citas, kurās braucēji noskaidroja starta kārtību un "atrādījās" līdzjutējiem. Tā pie "pole position" bija ticis 51 gadu vecais Marks Martins, kurš cerēja, ka šogad viņam izdosies izcīnīt uzvaru arī Deitonā, kas viņam nav izdevies ne reizi, lai arī šajā trekā viņš bija startējis 25 reizes. Savukārt aiz viņa kvalificējās Deils Ernhards juniors, Keisijs Keins un Džimijs Džonsons.

Sacīkstes pirmajā daļā, kas iezīmējās ar vairākām lielākām vai mazākām avārijām, par līderu godu cīnījās daudzi, gan, sākumā, Makrs Martins un Keisijs Keins, gan, vēlāk, Kurts Bušs un A.Dž. Almendingers. Tāpat šis sacensību posms iezīmējās ar to, ka vairākām mašīnām bija problēmas ar vadāmību, kā saviem mehāniķiem izteicās Keisijs Keins: "Mašīna ir grūti vadāma, taču ļoti ātra." Tāpat jāpiebilst, ka vairāku iepriekšminēto avāriju dēļ piloti visai bieži devās pie saviem mehāniķiem, līdz ar to sākās taktiskā cīņa ne tikai trasē, bet arī starp komandu "bosiem".

Taču pats interesantākais sākās pēc 120 apļa, kad tika konstatēts, ka trases segumā ir izveidojies caurums, kurš arī ir jāaizlāpa, lai netiktu apdraudēta braucēju drošība. Visas mašīnas tika sasauktas pitleinā, ar cerību, ka remontdarbi tiks veikti ātri, taču, kad kļuva zināms, ka remonts prasa ilgāku laiku, pilotiem ļāva izkāpt no savām mašīnām. Kopumā bedres tika salāpītas aptuveni pa pusotru stundu, pēc kuras sacīkstes tika atsāktas, taču ne uz ilgu laiku, jo 161. aplī atkal tika rādīti sarkanie karogi un trases darbinieki ņēma rokās instrumentus un materiālus, lai vēlreiz lāpītu caurumus, kas šoreiz prasīja nedaudz mazāk nekā stundu.

Braucēji trasē atgriezās, taču arī pēc šiem diviem neparedzētajiem pārtraukumiem sacīkšu laikā – notika sīva cīņa, visai biežas avārijas (dzeltenais karogs tika izkārts deviņas reizes) un arī līderi mainījās ar zināmu regularitāti, līdz 207. aplī vadībā izvirzījās Džeimijs Makmarijs, kurš, neskatoties uz Deila Ernharda agresīvo sekošanu, savu pozīciju neatdeva līdz sacīkšu beigām. Zīmīgi, ka arī sacīkšu pēdējā aplī, izejot uz finiša taisni notika 10. avārija, kurā piedalījās Džefs un Robijs Gordoni.

No citiem rezultātiem var atzīmēt pagājušā gada čempiona Džimija Džonsona samērā neveiksmīgais starts, jo viņš izcīnīja tikai 35. vietu. Arī viņa komandasbiedram un galvenajam pagājušās sezonas konkurentam Markam Martinam sacīkstes beidzās ne tā kā viņš cerēja sākumā – 12. vieta.

"Daytona 500" sacensību rezultāti

VietaBraucējsNr.MašīnaPunkti
1.Jamie McMurray1Chevrolet190+5
2.Dale Earnhardt Jr.88Chevrolet175+5
3.Greg Biffle16Ford175+5
4.Clint Bowyer33Chevrolet165+5
5.David Reutimann00Toyota155+0
6.Martin Truex Jr.56Toyota155+5
7.Kevin Harvick29Chevrolet156+10
8.Matt Kenseth17Ford142+0
9.Carl Edwards99Ford138+0
10.Juan Pablo Montoya42Chevrolet139+5
...............

Pilnus "Daytona 500" rezultātus skatīt šeit:
nascar.com: NASCAR.COM

Nākamais posms: 21.02.2010., " Auto Club 500", Fontana (Kalifornija), Autokluba autotreks.

Izmantotie resursi:
nascar.com

     [+] [-]

, 2010-02-20 10:20, pirms 15 gadiem
smieklīgi izskatījās trases lāpīšana! neviļus gribas vilkt paralēles ar Latviju, bet dēļ remonta sacīkstes beigas tomēr redzēju.