Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kandavā ierastos līderus nomaina citi

Andrejs Siliņš

Kandavā  ierastos līderus nomaina citi
Andris Orniņš
Foto: Mārtiņš Sestulis

Sestdien, 12.septembrī, Swedbank kartodromā Kandavā risinājās Openkart Elites un B līgas kārtējie posmi. Šoreiz ierastie abu līgu līderi Dāvis Tobiass un Artūrs Bonders nebija starp tiem, kas kāpa uz goda pjedestāla. Elites līgā uzvarēja Rūdolfs Bērziņš, bet B līgā Andris Orniņš, kuram pirmais panākums Openkart.

ELITES LĪGA 13.POSMS

Elites līgā, lai arī Dāvis uzvarēja kvalifikācijā, tomēr sacīkstē nepārtrauktu spraigu cīņu laikā atkrita uz septīto vietu, bet savā jubilejas četrdesmitajā sacīkstē otro uzvaru šosezon un sesto vispār izcīnīja Rūdolfs Bērziņš, otrais Lauris Rozenvalds, bet savu pirmo pjedestālu Elites līgā izcīnīja Dairis Vīksne, finišējot trešais un pirmo reizi uzrādot arī sacīkstes ātrāko apļa laiku.

Izcīnot uzvaru, Bērziņš ir pietuvojies cīņai par vicečempiona titulu, savukārt, neskatoties uz ne visai veiksmīgo sacīkstes iznākumu, Tobiass par savām izredzēm kopvērtējumā var būt mierīgs, jo pārsvars ir liels un viņa tuvākais sekotājs Zintis Grandbergs finišeja tūlīt aiz čempionāta līdera.

Sacīkstē jau pirmajā aplī vadībā izrāvās Bērziņš un Vīksne, bet pārējie spraigi cīnoties zaudēja tik dārgo laiku un, kad trešajā vietā izvirzījās Rozenvalds, līderus noķert bija neiespējami. Pāris apļus pirms beigām neveiksmīgs apdzīšanas mēģinājums atmeta Vīksni uz trešo vietu. Aiz pirmā trijnieka palika Mārtiņš Krūze, Mikus Narvils un Raivis Kirilovs.

B finālā uzvarēja Uldis Galdiņš, tūlīt aiz viņa viens no līderiem Jurijs Višņakovs, kurš sezonas nobeigumā noteikti iesaistīsies cīņā par otro vietu. C finālā uzvarēja Dace Grosberga.

Komandām uzvarēja R&D (Bērziņš, Grosberga, Mančinskis), tikpat punkti Dream Team (Tobiass, Krūze, Eversons), bet R&D sastāvā brauca uzvarētājs Bērziņš. Trešie palika IZG Traktors (Grandbergs, J.Narubins, P.Narubins).

Kopvērtējumā ne individuāli, ne komandām būtiskas izmaiņas 13.posms neienesa, ja nu vienīgi desmitniekā „ieleca” Vīksne (9) un vicečempiona titula kārotāju savstarpējā punktu atstarpe palika mazāka, kas sola aizraujošu sezonas noslēgumu.

13.posma rezultāti (finālbrauciens)

VSportistsKomandaLaiks
1.Rūdolfs BērziņšR&D14 apļi
2.Lauris Rozenvalds-+4.236
3.Dairis VīksneLDR Racing+5.557
4.Mārtiņš KrūzeDream Team+6.786
5.Mikus Narvils-+9.039
6.Raivis KirilovsHtsystems+9.421
7.Dāvis TobiassDream Team+10.579
8.Zintis GrandbergsIZG Traktors+10.938

Pole position
Dāvis Tobiass Dream Team 45,021
Ātrākais aplis
Dairis Vīksne LDR Racing 45,155

Kopvērtējums pēc 13.posmiem

VSportistsKomandaPunkti
1.Dāvis TobiassDream Team540 pts
2.Zintis GrandbergsIZG Traktors413 pts
3.Raivis KirilovsHtsystems400 pts
4.Rūdolfs BērziņšR&D395 pts
5.Jurijs VišņakovsAve Lat Sargs367 pts
6.Mārtiņš KrūzeDream Team330 pts
7.Lauris Rozenvalds-324 pts
8.Mikus Narvils-300 pts
9.Dairis VīksneLDR Racing277 pts
10.Dace GrosbergaR&D272 pts

B LĪGA 5.POSMS

B līgā savu pirmo uzvaru no Pole position izcīnīja Andris Orniņš, lielisku sniegumu demonstrēja arī debitants Edgars Zēla, kurš finišēja augstajā otrajā pozīcijā un uzrādīja sacīkstes ātrāko apļa laiku. Trešais viens no līderiem Juris Pavlovičs, bet kopvērtējuma līderis Artūrs Bonders finišēja ceturtais – šāds sniegums saglabā stabilo Bondera pārsvaru kopvērtējumā, turklāt tuvākais sekotājs Ivars Strencis šoreiz aizvadīja pagalam neveiksmīgu sacīksti, finišējot tikai 23.vietā, toties lieliska sacīkste viņa brālim un komandas biedram Jānim Strencim, kurš kvalifikācijā uzrādīja otro labāko apļa laiku, bet sacīkstē finišēja piektais. B finalā pēc skaistas un korektas cīņas ar Vitaliju Kovaļenko uzvaru izcīnīja Egīls Pārups, C finālā uzvarēja viens no debitantiem Juris Kalējs, bet D finalā Dace Grosberga.

Komandām pārliecinoši uzvarēja Resnie Racing Putni (Orniņš, Sestulis, Priede), otrajā vietā Bond Racing (A.Bonders, Ē.Bonders), bet trešie MBA Racing Team, kuri saglabā 25 punktu pārsvaru kopvērtējumā pār Resnie Racing putni, kuri nu izvirzījušies otrajā vietā. Trešie LDR Racing.

Individuāli Bonders vēl ir stabils līderis, otro vietu saglabā Ivars Strencis, bet uz trešo vietu pacēlies Juris Pavlovičs, turpat viņam uz pēdām min Orniņš un Jānis Strencis.

„B” līgas 5.posma rezultāti (finālbrauciens)

VSportistsKomandaLaiks
1.Andris OrniņšResnie Racing Putni+3877
2.Edgars Zēla-+5521
3.Juris Pavlovičs-+9892
4.Artūrs BondersBond Racing+10202
5.Jānis StrencisMBA Racing Team+13207
6.Ingus Grasmanis-+15202

ārp iesk Lauris Rozenvalds, - , 14 apļi
ārpiesk Zintis Grandbergs - +4,263
ārp iesk Rūdolfs Bērziņš - +4,529

Pole position
Andris Orniņš Resnie Racing Putni 45,070
Ātrākais aplis
Edgars Zēla - 45,206

Openkart „B” līgas kopvērtējums pēc 5. posma

VSportistsKomandaPunkti
1.Artūrs BondersBond Racing236 pts
2.Ivars StrencisMBA Racing Team158 pts
3.Juris Pavlovičs-146 pts
4.Andris OrniņšResnie Racing Putni143 pts
5.Jānis StrencisMBA Racing Team141 pts
6.Ingus Grasmanis-123 pts
7.Raimonds SilsKMC Racing117 pts
8.Raivo StūrītisKMC Racing114 pts
9.Mārtiņš SestulisResnie Racing Putni112 pts
10.Vitālijs Kovaļenko-103 pts

Openkart sezona turpināsies septembra otrajā pusē, kad sporta kompleksā 333 notiks Openkart Night Race sacenības – vispirms 23.septembra vakarā 6.posmā spēkiem mērosies B ligas braucēji, bet nedēļu vēlāk 30.septembrī notiks Elites līgas 13.posms.

Debitantiem pieteikums jāsūta uz e-pastu openkart.serials@gmail.com