Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sestdien "Openkart" viesosies Tallinā

Jānis Pārums

Sestdien, 15.augustā, "Keskus" trasē Tallinā notiks īres kartinga sacensību seriāla "Openkart" Elites līgas 11.posms. Openkart laiku pa laikam atsvaidzina čempionātu ar trasēm, kas atrodas mūsu kaimiņvalstīs. Šīs trases nav tā "piešautas" kā vietējās, tāpēc tās ir jauns pārbaudījums visiem braucējiem.

Parasti sacensības ārpus Latvijas apmeklē uzticiamākie Openkart dalībnieki, kuri vēlas gūt jaunus iespaidus.

"Keskus" ir ļoti interesanta āra trase, kurā ir laba tehnika un vairāki ļoti interesanti pagriezieni, pie tam tie viens no otra ļoti atšķiras. Pērn "Openkart" šajā trasē piedzīvoja klasisku lietus sacīksti, kur cīņa par uzvaru risinājās līdz pat pēdējam aplim.

11.posmā dalībnieku sastāvs būs ļoti spēcīgs, neskatoties uz to, ka daudzi šo posmu izlaidīs. "Openkart"" plāno atgriezties 2008.gada čempions Artūrs Eversons, ierindā būs arī Dāvis Tobiass, Zintis Grandbergs, Rūdolfs Bērziņš un Raivis Kirilovs. Cīņa par uzvaru būs ļoti nopietna, turklāt tradicionāli izbraukuma sacīkstēs jāveic garākas distances gan kvalifikācijā, gan sacīkstē.

Pēc aizvadītiem desmit posmiem "Openkart" čempionāta līderis ir Dāvis Tobiass ar 458 punktiem, otro vietu ieņem Zintis Grandbergs ar 363 punktiem, trešais ir Rūdolfs Bērziņš 334 punkti, Raivim Kirilovam ir 332, bet Jurijam Višņakovam 319 punkti.

Komandu ieskaitē līderi vēl joprojām "R&D" (Bērziņš, Grosberga un Daniels Mančinskis), otrie jau "Dream Team" (Eversons, Tobiass, Krūze), bet trešajā vietā "Ave Lat Sargs" (Višņakovs, Anatolijs Hramovs, Vitālijs Kovaļenko).

Sacensību sākums pulksten 13.00. Dalību sacensībās var pieteikt jebkurš, kurš vēlas izjust amatieru sacensību garu. Informācija openkart.net. Informācija par "Keskus" trasi fkkeskus.ee (skatīt Outdoor track). Debitantiem pieteikums jāsūta uz e-pastu openkart.serials@gmail.com.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība "Kartinga attīstības centrs"