Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Rīgas Domes atbalstītie kroskartu jaunieši dodas uz Ziemeļeiropas čempionātu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas kroskartu braucēji Ingus Beļakovs, Marko Priednieks un Dāvis Tobiass nedēļas nogalē Zviedrijā aizvadīs NEZ Ziemeļeiropas kroskartu čempionāta pirmo posmu. Ar Rīgas Domes atbalstu Lebester Racing komandas braucēji Beļakovs un Priednieks Estmarksā stāsies uz starta CK 125 klasē, bet pērnā gada CK 125 klases Ziemeļeiropas čempions Dāvis Tobiass pārsēdies jaudīgākās CK 650 klasesa kartā.

Ingus Beļakovs kopš debijas kroskartos gada laikā ir ievērojami progresējis braukšanas ziņā, līdzšinējos trijos Latvijas čempionāta posmos allaž esot favorītu pulkā. Šogad debijas sezonu kroskartos aizvada Marko Priednieks. Jaunietis ar kartinga pieredzi strauji apgūst kroskarta nianses, aizvadījis pirmās divas sacīkstes Latvijā un Igaunijā, kā arī vairākus treniņbraucienus. Priedniekam šī būs laba iespēja salīdzināt savus spēkus ar ātrākajiem NEZ dalībniekiem, kas palīdzēs noteikt turpmāk nepieciešamos uzdevumus rezultātu progresam.

Tikmēr Dāvis Tobiass aizvadīs debiju NEZ kroskartu CK 650 klasē. Pērnais NEZ CK 125 klases čempions gatavs startam kroskartu lielākajā kategorijā. Būs interesanti vērot, cik spēcīgs Dāvis būs salīdzinājumā ar skandināvu braucējiem – jāņem vērā, ka šai klasei vairs nav dalībnieku vecuma ierobežojumu, kas nozīmē, ka būs jāspēkojas ar rūdītākajiem reģiona sportistiem!

Lebester Racing izsaka pateicību Rīgas Domei pat atbalstu, dodoties uz sarežģīto, taču labus rezultātus sološo sacīksti Zviedrijā!

Viesturs Saukāns, LAF Preses dienesta vadītājs