Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Gross desmitais otrajā braucienā Somijā

Jānis Pārums

Gross  desmitais otrajā braucienā Somijā
Uģis Gross Somijā

Sestdien Somijas pilsētā Lahti tika aizvadīts otrais sacīkšu brauciens pasaules čempionātā F-1 uz ūdens. Par uzvarētāju kļuva pērnā gada pasaules čempions amerikānis Džejs Praiss
(Qatar team), bet Uģis Gross ( Zepter Team) finišēja desmitais.

Šīs dienas sacensības izvērtās visai dramatiskas ar vairākām avārijām. Jau tūdaļ pēc starta pie pirmās bojas avarēja itālietis Marko Gambi un visiem vairākus apļus nācās braukt aiz drošības laivas un sarindoties kvalifikācijā uzrādīto vietu secībā. Šāds pavērsiens nenāca par labu "Zepter" komandai, jo Kapelīni jau bija ticis līdz trešajai vietai, bet Gross jau bija sestais. Grosam atkal vajadzēja visu sākt no desmitās pozīcijas, bet distances vidū viņš spēja pacelties uz astoto vietu.

Varēja būt vēl labāk, bet salūza dzinēja augstuma regulētājs jeb trims. Bija vēl dažas avārijas, vēl vairākas reizes jābrauc pie pacelta dzeltenā karoga un Latvijas pilots vienubrīd atkrita arī uz 12. pozīciju. Tomēr sacīkšu pēdējos apļus Gross atkal aizvadīja ļoti veiksmīgi un pakāpās līdz 10. vietai finišā, par ko nopelnīja vienu ieskaites punktu. Tiesneši gan pagaidām oficiāli nav apstiprinājuši rezultātus, jo itālietis Frančesko Kandando distancē neapbrauca vienu boju. Ja tiesneši viņam par to piešķirs vienu soda apli, Gross būs devītais. Piektdien sacīkstēs Latvijas ātrumlaivu pilots finišēja septītais.

"Visu, kas bija atkarīgs no manis un komandas izdarījām, bet tehnika paliek tehnika. Nebūtu sabojājies trim mehānisms, varētu cerēt uz ko vairāk, bet sacīkstes jau vispār bija diezgan saraustītas ar vairākiem dzeltenajiem karogiem, kuru laikā apdzīt nedrīkst," rezumēja Uģis Gross.

Par Somijas otrā brauciena uzvarētāju kļuva Kataru pārstāvošais amerikānis Džejs Praiss, otrajā vietā AAE sportists Tani Al Kamzi, trešais soms Sāmi Sēlio, ceturtais Grosa komandas biedrs no
"Zepter team" Gvido Kapelīni. Vakar pirmajās sacīkstēs Kapelīni uzvarēja un viņš punktu ziņā Somijas posmā bija visveiksmīgākais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc Portugāles un Somijas četriem braucieniem līderis nu ir arābu sportists Tani Al Kamzi. Viņam seko Džejs Praiss, zviedrs Jūnass Andersons un Gvido Kapelīni. Uģis Gross pēc šī posma kopvērtējumā ieņem 10.vietu., ieskaites punktus gūstot trijos no četriem braucieniem. Pagaidām Latvijas pilota labākais rezultāts ir sestā vieta Portugālē. Pasaules čempionāta nākamais posms būs 8.un 9.augustā Krievijā, Sanktpēterburgā.

Informāciju sagatavoja:
Kalnciems Racing team