Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

LaMSF prezidents: "Jonasa, Stupeļa un Ļebedjeva panākumi nav sliktāki par olimpiešu uzvarām"

LaMSF prezidents: "Jonasa, Stupeļa un Ļebedjeva panākumi nav sliktāki par olimpiešu uzvarām"
Mārtiņš Lazdovskis. Foto: LaMSF

Ceturtdien, 11. martā attālināti tiešsaistē notika Latvijas motosporta federācijas (LaMSF) kongress, kurā tika ievēlēts jaunais prezidijs. Pamatojoties uz biedrības statūtiem, reizi četros gados notiek LaMSF vadošo institūciju vēlēšanas. Kongresā bija kvorums, līdz ar to, tas bija balsstiesīgs.

LaMSF biedri par federācijas prezidentu ievēlēja Mārtiņu Lazdovski un par viceprezidentu Agri Lungeviču.

Prezidijā darbosies septiņas komisijas. Turpmākos četrus gadus triāla komisiju vadīs Andris Grīnfelds. Viņš atzīst, ka ir liels prieks, ka guvis biedru atbalstu un nākamos četrus gadus kopā ar komandu varēs aktīvi attīstīt triālu. “Kopš pērnā gada beigām esam tikušies, apsprieduši ierosinājumus un plānus, diskutējot par veiksmīgākajiem risinājumiem, līdz ar to daudzi mājasdarbi ir jau padarīti. Ticu, ka šādas pārmaiņas ļauj no jauna sakustēties, ieraudzīt virzienu un darboties vēl aktīvāk, lai popularizētu mūsu sportu. Tagad mums tikai atliek realizēt idejas un ķerties klāt pie darbiem, un ceru, ka pēc iespējas ātrāk varēsim iesākt arī šī 2021. gada sezonu,” tā Andris Grīnfelds.

Pirmo reizi LaMSF prezidijā apstiprināts un ievēlēts arī supermoto komisijas vadītājs. Tas ir liels notikums, jo līdz šim supermoto komisija darbojās atsevišķi no LaMSF prezidija.

Šo komisiju vadīs Edgars Ivuškāns: “patiess gods, ka tiku ievēlēts par supermoto komisijas vadītāju! Man, kā vadītājam un komisijas dalībniekiem priekšā gaida liels darbs. Es ticu, ka mēs sasniegsim izvirzītos mērķus un Latvijas supermoto augs un attīstīsies!”

Motokrosa komisijā darbu vadītāja amatā turpinās Kristers Serģis. Enduro komisijas vadītāja pienākumus turpinās pildīt Kaspars Ērkulis. Tūrisma komisiju vadīs Renārs Volkovs. Par treka komijas vadītāju ievēlēts Vladimirs Ribnikovs. Motošosejas komisijas vadītājs turpmāk būs Rūdolfs Bergmanis.

Disciplinārās un arbitrāžas komisijas (DAK) vadītājs – Mairis Levans, DAK locekļi – Jānis Vilders un Arnis Ļeļs. Vēstures komisijā darbosies Juris Cīrulis un Inta Treilone. Šīs divas komisijas nav iekļautas prezidijā.

LaMSF ģenerālsekretāre Egija Skrube pateicās visiem biedriem, kuri piedalījās kongresā. “Mums visiem tas bija jauns notikums, jo šādā – attālinātā tiešsaistes formātā LaMSF kongress notika pirmo reizi. Paldies prezidenta kungam Mārtiņam Lazdovskim un prezidijam par uzticēšanos un vēlmi turpināt strādāt motosporta attīstības labā. Lai izdodas viss iecerētais!”

Kongresa laikā LaMSF prezidents Mārtiņš Lazdovskis dalījās ar paveikto un iezīmēja nākotnes izaicinājumus. "Mums ir tradīcijas, ko godāt, meistari, ar kuriem lepoties, jaunatne, uz ko cerēt un ir pietiekami liels skaits sportistu un motociklistu kustības pārstāvju. Tomēr mums ir jāapzinās, ka var būt vēlme mūsu sporta vēsturi un panākumus noniecināt, un padarīt mūs par dārgiem, bīstamiem un pārējās sabiedrības mierpilno un kluso labsajūtu traucējošiem, neolimpiskiem, tāpēc zemāk vērtējamiem sportistiem. Paula Jonasa, Kaspara Stupeļa vai Andžeja Ļebedjeva panākumi ir unikāli un noteikti ne sliktāki un mazāk novērtējami kā olimpisko sporta veidu sportistu panākumi. Mums ir jāpanāk, ka esam līdzvērtīgi un cienīti sarunu partneri,” saka LaMSF prezidents Mārtiņš Lazdovskis.
Izaicinājums noteikti būs arī motosporta trašu saglabāšana un attīstīšana.

“Nākotnes attīstības pamatā esiet jūs, mūsu biedri, klubi, kas vieno daudzskaitlīgo motosporta entuziastu, amatieru, veterānu un bērnu skaitu. Tieši tas ir motociklu kustības un motosporta pamats, un tieši šai mūsu sporta sadaļai ir veltījamas mūsu galvenās pūles. Tikai tur, kur būs aktivitāte amatieru līmenī, tāda būs arī bērniem, un kur būs bērnu sports, tikai tur var rasties nākotnes augstie sasniegumi. Šo pamatu nedrīkst izjaukt, lai kā kāds censtos apgalvot, ka federācijas rūpei jābūt tikai augstu sasniegumu sportam,” teic Mārtiņš Ladzovskis.

LaMSF prezidents pateicas federācijas biedriem par izteikto uzticību un kopā ar jaunievēlātā prezidija locekļiem rūpēsies, lai LaMSF organizācija būtu stabilāka, stiprāka, lēmumi būtu caurskatāmāki un, lai ar mūsu viedokli rēķinātos un, lai par mums runātu.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna


Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.