Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autosporta Akadēmijas pēdējais finālists – Edgars Grīnītis

Autosporta Akadēmijas pēdējais finālists – Edgars Grīnītis
Edgaru Grīnīti viņa līdzjutēji iebalsojuši Autosporta Akadēmijas finālā!

Vakar pēc gandrīz pusgadu ilgas balsošanas Autosporta Akadēmija ­ Sākums mājas lapā tika noskaidrots līdzjutēju favorīts, kurš startēs OKartes Autosporta Akadēmijas fināla sacensībās. Par šo sportistu kļuva 21 gadu vecais Edgars Grīnītis no Rojas. Tādējādi ir zināmi visi 11 sportisti, kuri 15.oktobrī startēs OKartes Autosporta Akadēmijas lielajā finālā Biķernieku sporta bāzē, cīnoties par Latvijas autosportā nebijušu balvu – pilnībā apmaksātu sezonu ar ''Ford Fiesta R2'' Latvijas rallija čempionātā.

''Esmu azartisks jaunietis, kuram patīk izaicinājumi. Ļoti saista viss, kas ir ap auto, tehniku un autosportu,” tā īsumā sevi raksturo Edgars Grīnītis. Viņš šosezon ar VAZ automašīnu startē supersprinta sacensībās, kur pēc aizvadītajiem četriem posmiem ieņem 7. vietu. Tādējādi Grīnītis kļuvis par otro ar žiguli braucošo sportistu, kurš ieguvis tiesības savas prasmes pierādīt OKartes Autosporta Akadēmijas finālā. Pirms viņa žūrija labāko vienpadsmitniekā bija iebalsojusi arī liepājnieku Ingu Kalniņu-Kalenieku.

Dainars Dambergs, OKartes Autosporta Akadēmijas vadītājs: ''Esmu ļoti priecīgs, ka jau pirmajā gadā Autosporta Akadēmija pilnība attaisno savu konceptu – vari braukt ar žigulīti vai evolūciju, bet, ja esi tiešām ātrs – mēs dosim Tev iespēju pierādīt sevi! Finālā mums ir liela sporta veidu un tehnikas daudzveidība – startēs autokrosisti, rallijkrosisti, rallisti, kroskartisti, supersprintisti un rallijsprinta braucēji, kas sezonas laikā braukuši ar dažnedādāko tehniku – no kroskarta, B600 bagija vai VAZ līdz par ''Subaru Impreza'' un ''Mitsubishi Evolution!”''

Pilns OKartes Autosporta Akadēmijas finālistu saraksts:

BraucējsGadiPilsētaDisciplīna
Jānis Baumanis19 gadiMārupestartē autokrosā ar B600 bagiju
Emīls Blūms19 gadiRaunastartē supersprintā ar VW Golf II
Kristaps Feldmanis15 gadiRugājistartē supersprintā ar Subaru Impreza
Edgars Grīnītis21 gadsRojastartē supersprintā ar VAZ 2103
Ingus Kalniņš-Kalenieks21 gadsLiepājastartē supersprintā ar VAZ 2101
Mārcis Ķenavs22 gadiLiepājastartē rallijsprintā ar VW Golf II
Kārlis Nebars24 gadiVecpiebalga / Rīgastartē supersprintā ar Subaru Impreza
Reinis Nitišs15 gadiJēkabpilsstartē autokrosā un rallijkrosā ar VW Golf III
Ralfs Sirmacis17 gadiRīgastartē rallijā ar Renault Clio
Dāvis Tobiass16 gadiĶeipenestartē kroskartos ar CK125 kroskartu
Valts Zvaigzne21 gadsRīgastartē rallijā ar Mitsubishi Lancer Evolution IX

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Dzenītis, ''OKartes Autosporta Akadēmijas” preses sekretārs

     [+] [-]

, 2011-10-12 10:54, pirms 13 gadiem
Startēs daudzi, bet uzvarētājs jau zināms bija pavasarī Sirmacis vai Nitišs. Pēc 2 gadiem redzēsim, kurš supersprinta vaz dalībnieks startēs Pasaules rallijā......???