Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sieviešu pārstāvniecība "IndyCar" varētu palielināties

Juris Miņins
Juris Miņins

Sieviešu pārstāvniecība "IndyCar" varētu palielināties
Simona de Silvestro (pa labi)
Foto: AP/Scanpix

Šveices autobraucēja Simona de Silvestro, kura pašlaik aizvada testus "IndyCar" komandā "HVM Racing", ir atstājusi labu iespaidu uz komandas vadību un, iespējams, jau nākamsezon viņa pārstāvēs šo komandu sacīkšu seriāla.

21 gadu vecā Simona de Silvestro testus "HVM Racing" komandā aizvada pamatojoties uz sadarbības līgumu starp šo un viņas bijušo komandu "Atlantic Championship" seriālā - "Team Stargate Worlds". Šveices autobraucējai, Sebringas trasē notiekošajos izmēģinājuma braucienos, no sākuma tika piedāvāta pagājušās sezonas formula, taču treniņu laikā de Silvestro parādīja tik labu sniegumu, ka viņai uzticēja arī jaunās sezonas modeļa izmēģinājumus.

"Viņa parādīja ļoti iespaidīgu sniegumu," sacīja komandas vadītājs Kīts Viginss, "jau no pirmajiem apļiem viņa pierādīja, ka var braukt ļoti ātri, ātri apgūt jaunas lietas. Viņa brauca ļoti pārliecinoši, kas, izstrādājot nākamās sezonas formulas modeli, mums ir ļoti noderīgi." Savukārt "Team Stargate Worlds" vadītājs izteicās šādi: "Mums un mūsu partneriem šie ir ļoti nozīmīgi testu braucieni. Simona parādīja, ka var braukt ļoti labi un mums būs liels prieks un gandarījums, ja vēlāk izrādīsies, ka esam devuši viņai iespēju startēt šādā līmenī." Der atzīmēt, ka "HVM Racing" komanda pašlaik meklē komandas otro pilotu, jo līdzšinējais otrais braucējs, E.Dž. Viso nolēma pamest komandu. Pirmā pilota vietā komandā ir bijušais F1 pilots Roberts Dornboss.

Aizvadītājā "Atlantic Championship" sezonā Simona de Silvestro ilgu laiku atradās kopvērtējuma tabulas pirmajā rindā, taču pēc sadursmes čempionāta pēdējā posmā viņai nācās atkāpties un ieņemt trešo vietu. Tāpat šveicietes kontā bija četras uzvaras, četri "pole-position" un viens ātrākais aplis. Pēc šādas sezonas Ziemeļamerikā viņu jau sāk dēvēt par visu laiku labāko autobraucēju-sievieti, un salīdzina ar līdzšinējo šī neoficiālā titula īpašnieci Daniku Patriku, kura, starp citu, braucot šajā pašā "Atlantic Championship" ne tuvu nevarēja lepoties ar šādiem panākumiem.

Jāpiebilst, ka gadījumā, ja Simona de Silvestro tiešām iekļūs "HVM Racing" komandā, viņa nebūs vienīgā sieviešu kārtas braucēja "IndyCar" čempionātā, jo tajā startē gan jau pieminētā Danika Patrika gan divas citas autobraucējas – Sāra Fišere un Milka Duno. Tāpat jāpiebilst, ka Patrika pirms dažām dienām noslēdza līgumu ar "JR Motosports" komandu par piedalīšanos NASCAR čempionāta "Nationwide" sacīkšu seriālā.

Izmantotie resursi:
autosport.com

Vai sieviete-autobraucēja varētu startēt mūsdienu F1?

  • 31

  • 3

  • 2


  +1 [+] [-]

, 2009-12-10 19:38, pirms 15 gadiem
Es jau cereju ka Danica Patrick bus 1 sieveite ko busu savam acim redzejis F1 ,bet izskatas ka vinai vairak pievelk nacsars.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-10 20:00, pirms 15 gadiem
lunqvist rakstīja: Es jau cereju ka Danica Patrick bus 1 sieveite ko busu savam acim redzejis F1 ,bet izskatas ka vinai vairak pievelk nacsars.
Kas ir tikai loģiski (kā jau amerikānietei, vispirms), jo F1 viņa, labākajā gadījumā būtu 10.-15. vietu braucēja (sākumā) un ne sportiskie mērķi tiktu sasniegti, ne nauda nopelnīta, kamēr NASCAR un Ziemeļamerikā viņa tīri no reklāmām vien var dzīvot + vispārēja fanu mīlestība (Tāpat viņa ir vairākkārtēja IndyCar gada populārākā braucēja).