Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kartingists Vītols Baltijas labāko pulkā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kartingists Vītols Baltijas labāko pulkā
Roberts Vītols
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4Speed.lv

Latvijas daudzsološais kartinga braucējs Roberts Vītols ("Provento Racing") noslēdzis 2011. gada sezonu Baltijas kartingā, izcīnot Latvijas čempiona titulu, Baltijas čempionāta bronzas medaļu, kā arī gūstot izcilu pieredzi kvalitatīvās sacīkstēs Igaunijā.

"Provento Racing" komanda atzīst, ka šosezon klasē notikusi paaudžu maiņa, tāpēc konkurenti neprata sagādāt aizraujošu sāncensību. Arī Robertam šī bija pirmā pilnā sezona šajā klasē, tāpēc visi bija līdzīgās sākuma pozīcijās.

Vītola komanda visaugstāk vērtē aizvadīto cīņu Igaunijas čempionātā, kas ir labi organizēts, ar lielu un ļoti kvalitatīvu dalībnieku skaitu. Šis bija seriāls, kurā jaunajam sportistam gūt maksimālu pieredzi. Lai gan kopvērtējumā sezona noslēgta sestajā vietā Micro klasē, patīkami, ka Roberts Vītols praktiski visos posmos bija Top-4 braucējs. Pieredzes trūkums neļāva sezonu noslēgt četriniekā, jo, ja treniņos izdevās uzrādīt pat ātrākos rezultātus, bet kvalifikācijās regulāri sasniegta trešā, ceturtā vieta, tad sacīkstēs labus rezultātus iznīcināja kļūdas pirmajā pagriezienā.

Komentē Roberta Vītola tēvs Uģis: „Igaunijas čempionāts kā pieredzes krātuve ir perfekts, es to dēvēju par mazo Eiropas čempionātu. Ar Roberta sniegumu esmu ļoti apmierināts, tomēr skaidrs, ka nepieciešams krāt pieredzi cīņām burzmā. Treniņi, kvalifikācija un pat kustība no starta bija lieliska, tomēr pieredzējušie konkurenti pirmajos pagriezienos zināja, kā pareizi tikt priekšā mūsu latviešu debitantam. Jāpiebilst, ka ielaušanās kopvērtējuma trijniekā šajā klasē būtu liels brīnums, jo medaļas sagrāba sportisti, kuri šajā klasē startēja pēdējo sezonu, lai progresētu uz nākamajām klasēm. Tāpēc mūsu sniegums, ko atzīmē arī Latvijas kartinga speciālisti, izdevies lielisks – esam pirmie aiz labākajiem! Mēs šogad mācījāmies to, ko līderi uzzināja jau pirms pāris gadiem.”

"Provento Racing" gatavo plānus 2012. gada sezonai. Uģis Vītols: „Lielā mērā mūsu plānu konkrētība ir atkarīga no LAF Kartinga komisijas, jo, cik zinu, var mainīties čempionāta klašu sadalījums. Līdz ar to, kamēr nav publiskoti lēmumi, precīzi nezinām to klasi, kurā startēsim. Taču Provento Racing lūkosies pēc lielākās konkurences, līdz ar to ir skaidrs, ka startēsim tajā klasē, kurā mūsu braucēja vecuma grupai notiks Baltijas čempionāts. 2012. gadā arī noteikti vēlēsimies doties uz kartinga sacensībām ārpus Baltijas – jāmeklē jauna pieredze meistarības krāšanai!”

Informāciju sagatavoja
"Provento Racing"

     [+] [-]

, 2011-11-10 16:28, pirms 13 gadiem
Latvieši tipiskie - daudzsološs......., 4v. no sešiem........????? igaunijas = europas....????? Mērki izskatās lieli, bet kur brauks latvijā - neziņa....????

     [+] [-]

, 2011-11-12 20:32, pirms 13 gadiem
Šitais džeks točna ir daudzsološs. ja tu radzētu, kā viņš brauc, tad te stulbi netekstotu. A Latvija priekš kam?? Šitam puikam būtu TIKAI ārzemēs jābrauc. Tā kā pievaldi savas gudrības. Pats droši vien esi nekāds....bet takš vajag ietekstot, citādi bada sajūta vajā nemitīgi.