Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Kawasaki" izstājas no "Moto GP"

"Kawasaki" izstājas no "Moto GP"
Marko Melandri
Foto: Lapresse

Japāņu ražotājfirma "Kawasaki" izstājusies no "Moto GP" čempionāta pasaulē valdošās ekonomiskās krīzes dēļ. Tādējādi turpinās japāņu ražotāju atteikšanās no dalības motoru sporta sacensībās.

""Kawasaki" pieņēmusi galējo lēmumu neturpināt piedalīties "Moto GP" sacīkstēs," ziņo komandas pārstāvis Katsuhiro Sato. "Pašreizējā situācijā ir grūti prognozēt, vai mēs atgriezīsimies." "Kawasaki" piedalījās "Moto GP" kopš 2003. gada sezonas. Augstākais sasniegums komandai bija franču motosportista Randī de Puņē izcīnītā otrā vieta Japānā 2007. gadā.

Šobrīd bez darba palikuši divi pasaulē zināmi motosportisti: amerikānis Džons Hopkinss un itālietis Marko Melandri, kurš savā motosportista karjerā ir uzvarējis piecos "Moto GP" posmos un 2005. gadā kļuva par vicečempionu sezonas kopvērtējumā.

Pasaules ekonomikas lejupslīde ietekmējusi arī citas lielākās japāņu ražotājfirmas. "Honda" jau decembrī paziņoja, ka izstājas no F-1, tikmēr "Subaru" un "Suzuki" spiesti atteikties no dalības nākamā gada pasaules rallija čempionātā. Pēc "Kawasaki" izstāšanās "Moto GP" palikuši vairs tikai 17 braucēji, punktus iegūst pirmie 15 finišējušie.

Izmantotie resursi:
news.bbc.co.uk