Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" sezona noslēgusies

Jānis Celmiņš

"Openkart" sezona noslēgusies
Foto: Biedrība "Kartinga attīstības centrs"

Sestdien, 5. decembrī, Viimsi telpu kartinga trasē Tallinā ar kausa izcīņu noslēdzās 2009.gada īres kartinga kustības Openkart trešā sezona. Sacensībās, kas notika pēc īpaša formāta un kurās piedalījās sezonas 20 labākie Openkart braucēji, uzvarēja Elites līgas čempions Dāvis Tobiass.

Par 0,43 sekundēm sliktāks rezultāts un otrā vieta Raivim Kirilovam, bet trešais, no līdera atpaliekot 0,61 sekundi, Mikus Narvils. Labākais no B līgas braucējiem bija Andris Orniņš, kurš ierindojās astotajā vietā.

Openkart Kausa izcīņa notika pirmo reizi. Tajā tika aicināti piedalīties 12 labākie Elites līgas un astoņi labākie B līgas braucēji saskaņā ar sezonas kopvērtējumu. Sacensībās katrs dalībnieks ar katru no sešiem gokartiem veica četru minūšu ilgu braucienu, vērā tika ņemts katra brauciena labākais apļa laiks, kuru summa veidoja sacensību rezultātu. Šādās sacensībās ļoti maza nozīme ir tehnikai un visu izšķir braucēja meistarība, spēja saprasties ar katru no gokartiem un braukt stabili.

Dāvis Tobiass uzrādīja labāko apļa laiku ar trim no sešiem kartiem, tajā skaitā arī visu sacensību labāko apļa laiku 25,91 sekunde. Ar diviem kartiem ātrākais bija Mārtiņš Krūze, kurš kopumā izcīnīja 6.vietu, bet ar vienu kartu labāko laiku uzrādīja Daniels Mančinskis, kurš sacensībās palika 4. vietā.

Līdz ar kausa izcīņu ir noslēgusies 2009.gada Openkart sezona, kas sākās 7.februārī Viļņā. Desmit mēnešu laikā šosezon ir notikusi 31 sacīkste (17 Elites līgas un 9 B līgas posmi, 4 LeMans komandu sprinta sacensības un kausa izcīņa), bet kopējais dalībnieku skaits bija apmēram 200, kuru vidū gan labi zināmi autosportisti, gan dalībnieki, kuri iepriekš par kartingu neko daudz nezināja.

Nākamā sezona sāksies jau februārī, bet pirms tam 15.janvārī notiks Openkart gada noslēguma un nākamās sezonas ieskaņas pasākums.

Openkart sacensībās laipni gaidīts ir ikviens autosporta cienītājs, kuram ir vēlme sacensties ar citiem entuziastiem. Openkart ir finansiāli vispieejamākās autosporta sacensības pēc „arrive and drive” (ierodies un brauc) principa, iepriekšēja pieredze autosportā nav nepieciešama, turklāt nepastāv saikne starp rezultātu un ieguldīto naudu. Sacensības notiek ar drošiem speciāli īrei paredzētiem gokartiem.

Informāciju agatavoja:
Biedrība "Kartinga attīstības centrs"