Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ermanis: "Mērķis ir uzvarēt Kandavā"

Jānis Pārums

"Motosports – Elkšņi Racing Team" komanda šogad bija viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru "Battery Superkauss" seriālā, bet motokrosā paredzēt ir ļoti grūti, it sevišķi, ja iet runa par "Battery Superkauss" sacensībām, un neskatoties, ka komandā brauc laba līmeņa motokrosa meistari, tai šogad nav izdevies uzvarēt ne vienā no šo sacensību posmiem. Jūsu uzmanībai intervija ar komandas vadītāju Lauri Ermani par veiksmēm un neveiksmēm "Battery Superkauss" seriālā.

"Motosports – Elkšņi Racing Team" komandas mērķis pirms sezonas bija izcīnīt uzvaru "Battery Superkauss" lielās balvas izcīņa, vai tas ir vēl īstenojams?
Jā, komandas mērķis pirms sezonas bija uzvara un ar šādu sastāvu MX Pro klasē nemaz savādāk nevarēja būt, bet dzīvē viss ir savādāk, nekā uz papīra, protams, arī nepilnības komandas vērtējuma punktu skaitīšanas sistēmā mazliet mainīja spēku samērus komandu starpā, jo nebijām tik ļoti orientējušies uz Kvadri Pro klases braucējiem. Diemžēl arī veiksme nebija mūsu sabiedrotā, un tā līdz pēdējam posmam, neesam izcīnījuši pat nevienu uzvaru atsevišķās sacensībās komandu vērtējumā. Augstāk par trešo vietu komandu vērtējumā praktiski vairs nav iespējams tikt, jo Rodeo un AP Motokurzeme ir krietni atrāvušās no mums, bet mazais mērķis ir uzvarēt pēdējās sacensībās Kandavā.

Kā Jūs, kā komandas vadītājs, esat apmierināts ar sportistu sniegumu šajās sacensībās?
Protams, vienmēr var labāk un no tādiem braucējiem kā Augusts Justs un Ivo Šteinbergs komandas vadība un skatītāji vienmēr gaida labāku un stabilāku sniegumu, bet ar to arī „Battery Superkausa” seriāls atšķiras, ka rezultāti ir ļoti neprognozējumi, jo viens no galvenajiem faktoriem ir starts, un, ja tas tik labi neizdodas, tad piecos apļos arī ne tik ātru braucēju apdzīt nav viegli. Kaujinieciski, uzvarot pirmajā posmā, bija noskaņots Filips Kempelis, bet diemžēl nopietna trauma treniņā pirms Dobeles posma liedza viņam piedalīties atlikušajās sacensībās. Šis savainojums lika Filipam pieņemt lēmumu beigt motokrosa karjeru. Stabilu sniegumu, atraktīvu un skaistu braukšanas stilu demonstrēja Roberts Justs ar savu 125 divtaktu Husqvarnas motociklu, bet diemžēl startā ir grūtu sacensties ar četru taktu motocikliem, taču Robertam vēl viss priekšā, kad pārkāps uz jaudīgāka četru taktu Husqvarnas motocikla.

Iepriecināja MX7+ braucējs Tomass Šileika un Jānis Kārkliņš, kas visos posmos, kuros startēja, demonstrēja stabilu sniegumu trasē, Kvadru Pro klasē atsevišķos posmos labi nostartēja Rinalds Dišlers-Kirilko, diemžēl tehniskas ķibeles Rinaldam neļāva uzrādīt vēl labākus rezultātus visos „Battery Superkauss” posmos. Mazliet labākus rezultātus un lielāku cīņas sparu gaidīju no Jāņa Igauņa un Jura Titova.

Par izturību un cīņas sparu īpaši gribētu uzslavēt Augustu Justu, kurš Dobeles posmā pēc kritiena pirmajā braucienā, atlikušos braucienus šajās sacensībās un Ķeguma GP startēja ar sarautu ceļa saiti, tāpat arī Saldus posmā brauca ar 39 grādu temperatūru un izcīnīja otru vietu. Pēc trešā posma Augustam izdevās pārvarēt sevi, un pirmo braucienu arī aizvadīt veiksmīgi bez kritieniem, mēs jau komandā to bijām nosaukuši, par „pirmā apļa sindromu”. Kuldīgas un Saldus posmos pirmo braucienu Augustam jau izdevās nobraukt bez kritieniem.

Jūsu komandas sastāvā esam redzējuši sezonas laikā jaunus uzvārdus. Būs arī kāds pārsteigums uz finālu?
Komandas mērķis ir uzvarēt Kandavas posmā, atpakaļ ierindā būs Ivo Šteinbergs, kā arī būs viens pārsteigums, par ko informēšu mazliet vēlāk, bet tas būs MX1 Pasaules čempionāta top 10 braucējs, un labi zināms puisis Latvijā .

Kādi ir „Motosports – Elkšņi Racing Team” komandas plāni uz gaidāmo finālu, kurš 19. septembrī, norisināsies Kandavas trasē?
Kā jau minēju komandas mērķis ir uzvarēt Kandavā, tamdēļ maksimāli labi katram braucējam ir jānostartē individuāli, gribētos, lai mums būtu uzvara MX Pro klasē. Protams, ka patīkami būs apsteigt arī visvarenā skijoringa slēpotāja Mareka Štrausa komandu.

Kam pateicoties Jums šogad izdevās izveidot tik spēcīgu komandu?
Uz Superkausu apvienojās divas spēcīgas enduro un motokrosa komandas Motosports Racing Team un Elkšņi un izveidojās Motosports-Elkšņi Racing Team. Jau divus gadus Motosportam ir veiksmīga sadarbība ar Elkšņiem, kā arī ir viens no Elkšņu komandas atbalstītājiem MX1 Pasaules čempionātā, tādēļ izdomājām, ka uz šo seriālu varam apvienoties un cīnīties par kopēju mērķi. Vienojāmies ar Superkausa organizatoriem, ka sacensības nepārklāsies ar MX1 Pasaules čempionātu un Latvijas, Baltijas enduro un endurokrosa sacensībām, tādēļ, ja ir gribēšana un varēšana, visu var izdarīt.

Interviju sagatavoja:
Agnis Skrebs

     [+] [-]

, 2010-09-08 23:27, pirms 14 gadiem
Jūsu komandas sastāvā esam redzējuši sezonas laikā jaunus uzvārdus. Būs arī kāds pārsteigums uz finālu?
Komandas mērķis ir uzvarēt Kandavas posmā, atpakaļ ierindā būs Ivo Šteinbergs, kā arī būs viens pārsteigums, par ko informēšu mazliet vēlāk, bet tas būs MX1 Pasaules čempionāta top 10 braucējs, un labi zināms puisis Latvijā .

Pārsteigums jau zināms - Jevgēņijs Bobriševs !