Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šlēgelmilham otrā un devītā vieta "ADAC GT Masters" posmā Vācijā

Rolands Eliņš

Šlēgelmilham otrā un devītā vieta "ADAC GT Masters" posmā Vācijā
Haralds Šlēgelmilhs
Foto: Susanne Rosbach

Haralds Šlēgelmilhs nedēļas nogalē Vācijā, "Hockenheimring" trasē, piedalījās "ADAC GT Masters" čempionāta noslēdzošajā posmā. Šlēgelmilhs kopā ar komandas biedru Luku Ludvigu startēja divos sacensību braucienos – pirmajā no tiem viņi izcīnīja 2. vietu, savukārt otrajā braucienā finišu sasniedza 9. vietā.

“Šīs bija vienas no visprofesionālāk sarīkotajām sacensībām, kādās esmu startējis – no brīža, kad ierados trasē, līdz pat otrā brauciena finišam – viss norisinājās, kā plānots un nobīde nebija ne par minūti. Čempionāta sadarbības partneri – Vācijas automobiļu klubs ADAC, televīzijas, kas sacensības translē tiešraidē, un autoražotāji, kas sacensībām sagatavo sacīkšu tehniku – pieprasa augstākās kvalitātes produktu, un varu apgalvot, ka rīkotāji spēj to sagādāt," pēc sacīkstēm izteicās Haralds Šlēgelmilhs.

"Sacensības Vācijā ir ļoti populāras, un, lai gan tās tiešraidē translē ar televīzijā, tās ir arī ļoti apmeklētas. Nepateikšu, cik tieši tūkstoši bija tribīnēs, bet skatītāju tajās bija ļoti, ļoti daudz. Arī stundu garajā autogrāfu sesijā fani pie manis visu laiku nāca un lūdza, lai parakstu plakātu, fotogrāfiju vai kādu citu suvenīru. Es šajā čempionātā startēju pirmo reizi, bet fani jau bija sagatavojušies – tātad viņi seko līdzi izmaiņām un jaunumiem. Tas tikai vēlreiz parāda, cik nozīmīgas Vācijā ir šāda veida autosporta sacensības."

Haralds Šlēgelmilhs Vācijā, plašu popularitāti guvušā "ADAC GT Masters" sezonas noslēdzošajā posmā, startēja ar "Mercedes-Benz SLS AMG GT3" automašīnu. Šlēgelmilhs "BKK Mobil Oil Racing Team Zakspeed" komandas sastāvā startēja kopā ar 26 gadus veco vācieti Luku Ludvigu.

Sacensību laikā autosportistiem bija jāpiedalās divos 60 minūtes garos braucienos, veicot plānotu pilotu nomaiņu, pēc pirmajām 30 minūtēm. Pirmo braucienu autosportisti uzsāka no 9. starta vietas, nepieļāva kļūdas un finišu sasniedza augstajā otrajā vietā. Sacensību otro braucienu svētdien Šlēgelmilhs/Ludvigs iesāka no 22. starta pozīcijas. Brauciena pirmajā daļā Formula 1 pilota Džeimija Alversuari vadītais auto ieskrēja Šlēgelmilha "Mercedes-Benz", un latvietis braucienā atkrita uz pēdējo vietu. Atlikušajā brauciena laikā abi komandas biedri uzrādīja ātrus apļa laikus un līdz finišam pakāpās līdz 9. vietai.

"Man pilnīgi jauna pieredze bija braukšana pārī ar Luku Ludvigu," stāsta Šlēgelmilhs. "Pirmkārt, liels izaicinājums bija atrast pareizo automašīnas regulējumu, kas atbilstu abiem braucējiem. Otrkārt, sacensību laikā man ar Luku bija jānomainās – tas nozīmē, ka man bija jāatsprādzē drošības jostas, jāatvieno sarunu iekārta un jāizkāpj no mašīnas, un tad pie stūres jāpalaiž apsēsties komandas biedrs, kuru nepieciešams piesprādzēt un pieslēgt pie radio sakariem. Turklāt, vēl pirms iebraukšanas boksu celiņā, jāpārliecinās, ka nospiestas visas nepieciešamās pogas, lai vispār varētu veikt šādu nomaiņu. Un tas viss jāizdara 20 sekunžu laikā! Kad pirmo reizi izmēģinājām šo procedūru, tā aizņēma vairāk kā minūti. Es pat neatceros, cik daudz reizes trenējāmies un atkārtojām šo nomaiņu, bet sacensībās visu izdarījām nekļūdīgi, 19 sekunžu laikā.

Šī bija krāšņiem iespaidiem piepildīta nedēļas nogale, kurā guvu daudz jaunu iespaidu un noderīgu pieredzi, kuru varēšu izmantot arī mācot un trenējot jaunos braucējus Latvijā. Liels paldies komandai, tās vadītājiem par šādu iespēju un manam sacīkšu inženieriem. Zinu, cik ļoti viņi riskēja, uzaicinot mani startēt sacensībās, un cik liels atbildības slogs viņiem ir pret komandas atbalstītājiem un sasniegto rezultātu. Tāpēc ļoti liels prieks un gandarījums, ka izdevās sasniegt komandas mērķi un finišā būt starp desmit ātrākajām ekipāžām.

Ja pirmajā braucienā būtu izdevies noturēt brauciena vadību līdz pat finišam un otrajā braucienā nebūtu avārija ar Alvesuari, tad šī būtu perfekta nedēļas nogale. Ja man jāliek atzīme, tad liktu astoņas no desmit ballēm,” ar smaidu nosaka Haralds Šlēgelmilhs.

Rezultāti 1. braucienā

. VSportistiKomanda Laiks
1.Virts/KeilvitcsCalaway Competition1:00:45.490
2.Ludvigs/ŠlēgenmilhsBKK Mobil Oil Zakspeed+ 0.564
3.Renauers/RagingersTONINO Team Herberth+ 1.182
4.Sandriterls/KlingmansPIXUM Team Schubert+ 2.428
5.Engels/SeifārtsROWE Racing+ 7.606
6.Hirtgens/BaumansPIXUM Team Schubert+ 7.925

Finišēja 25

Rezultāti 2. braucienā

. VSportistiKomanda Laiks
1.Virts/KeilvitcsCalaway Competition1:00:27.906
2.Engelharts/van LagensGW IT Racing Team Schütz Motors+ 0.867
3.Štolcs/GecsH.T.P. Motorsport+ 2.314
4.Renauers/RagingersTONINO Team Herberth+ 3.625
5.Hirtgens/BaumansPIXUM Team Schubert+ 4.152
6.van der Linde/RastsProsperia C. Abt Racing+ 4.274
9.Ludvigs/ŠlēgenmilhsBKK Mobil Oil Zakspeed+ 9.714

Finišēja 19

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts
Sabiedriskās attiecības
RA EVENTS, SIA

     [+] [-]

, 2014-10-07 12:08, pirms 10 gadiem
redz tomeer Haralds ir veel speejiigs pabraukt pieklaajiigaa liimenii, varbuut viss veel nau tomeer zaudeets un kas zin moz uzspiid veiksme un tiek pie braukshanas kaadaa posmaa arii nakamsezon - katraa zinjaa veiksmi

  +2 [+] [-]

, 2014-10-07 12:28, pirms 10 gadiem
Autor!
Šī ziņa bija pozitīva ziņa visas Latvijas autosportam, un sestdienas rezultātus tikai publicē otrdien? Šlegis parādīja, ka tomēr var pabraukt, un pie tam ļoti labā līmenī.
F1 bija no rīta, sacensības pa dienas vidu, biji jau beigts, ka neko nevarēji parakstīt?
Šīs ziņas bija pieejamas jau sestdien pēc 14:30, kad finišēja pirmais brauciens. Un braucienu rādīja tiešraidē bezmaksas kanālā Kabel eins. Otrais brauciens arī dzīvajā stundu ātrāk.
Tik daudz jau varēja ielikt kādu info jau sestdien, pirms visi bazarēja par Bjanki avāriju un tās sekām.

     [+] [-]

, 2014-10-07 12:33, pirms 10 gadiem
Uh ku svaigas ziņas!

Tā lūk mēs novērtējam savu sportistu sasniegumus!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-07 12:37, pirms 10 gadiem
Haralds ar māsu vakar bija LTV1 sporta studijā - noskatieties lsm.lv - bija interesanti!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-07 14:08, pirms 10 gadiem
Džeimija Alversuari (Jaime Alguersuari) nopietni???
Stāsts jau kā pasakā...

     [+] [-]

, 2014-10-08 12:23, pirms 10 gadiem
Kārtējo reizi apliecināja savu talantu, ko pēc tv7 redzētā centīsies izmantot laikam GP3 un VLN sēriju sacensībās.
Arī FIA ir novērtējis H.Šlēgelmilha talantu ar zelta statusu un kurš, ja ne tādas DTM leģendas kā B.Šneiders K.Ludvigs var novērtēt braucēju talantu.