Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Justs Grencis gūst otro vietu Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Justs Grencis gūst otro vietu Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā
Justs Grencis uz Eiropas čempionāta otrā pakāpiena
Foto: autocross.lv

Jaunais latviešu autobraucējs Justs Grencis svētdien Vācijā izcīnīja otro vietu Eiropas autokrosa čempionāta jaunās sezonas pirmajā posmā "JuniorBuggy" klasē, kamēr viņa tēvs Ervins Grencis pēc neveiksmes finālā palika astotais "SuperBuggy" ieskaitē.

Finālā "JuniorBuggy" klasē ar vairāk nekā sešu sekunžu pārsvaru uzvarēja čehs Jakubs Novotnijs, bet Justs Grencis guva stabilu otro vietu.

Tikmēr "SuperBuggy" finālā Ervins Grencis no starta aizbrauca kā trešais, taču nākamo apļu laikā viņš tehnisku problēmu dēļ smagās cīņās aizslīdēja uz astoto vietu. Priekšpēdējā aplī brauciens tika apturēts, bet tiesneši lēma nepārbraukt braucienu.

Savukārt Jānim Bokam "SuperBuggy" klasē pusfinālā defekta dēļ nācās apstāties pāris metrus pirms finiša un samierināties ar 18. vietu. Vēl sacensībās piedalījās Jānis Veģeris ("Touring AX"), bet viņš beigās palika bez ieskaitīta rezultāta.

Nākamais Eiropas čempionāta posms 2. un 3. jūnijā notiks Mūsas trasē, Latvijā sacensībām atgriežoties pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Pērn Justs Grencis kļuva par Eiropas autokrosa čempionu, bet Ervins Grencis iepriekšējās divas sezonas bijis vicečempions.

Izmantotie resursi:
https://www.autocross.lv/autokross-...