Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Slakteris ceļā uz Pasaules kausu Lietuvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Oktobris ir iesācies ar jaudīgu pasākumu sporta pasaulē - Pasaules kausa diviem posmiem jau šajā nedēļas nogalē Kauņā, Lietuvā.

Kauņas pilsēta no 7. līdz 8. oktobrim pulcēs ātrākos Formula 4 pilotus no visas pasaules uz diviem F4 Pasaules kausa izcīņas posmiem. Starp 17 ātrākajiem pilotiem no septiņām valstīm Latvijas vārdu Pasaules kausa izcīņā pārstāvēs F4 pilots Nils Slakteris un Roberts Minings.

Sacensības notiks kā divi Grand Prix braucieni, un katru dienu tiks noteikts sacensību uzvarētājs. Pasaules kausa ieguvējs tiks noteikts pēc divu dienu sacensību kopvērtejumā. Katra sacensību diena sastāvēs no brīvajiem treniņiem, kam sekos kvalifikācija trīs braucienos, kuros noteiks izvietojumu uz starta līnijas. Šis izvietojums ir ļoti svarīgs, jo ieņemot labāku vietu uz starta pozīcijas, ir iespējams izvirzīties vadībā un sacensības braukt pa ''gludiem ūdeņiem'', jeb braukt pa līdera pozīciju. Savukārt, ja kvalifikācijā neizdodas uzrādīt augstu rezultātu, tad starts ir jāuzsāk no neizdevīgas pozīcijas - pa vidu pārējiem F4 pilotiem, kur cīņa par līderpozīcijām jau ir stipri apgrūtināta lielo viļņu un citu konkurentu dēļ. Pozīcija pa vidu arī ir stratēģiski bīstamākā, jo šādā pozīcijā ir daudz lielāks avārijas risks.

Pasaules kausa posmā ir tikai viens sacensību brauciens kurā pilotiem un komandai būs jāuzrāda augstākais rezultāts 20 apļu garumā. Sacensības solās būs īpaši aizraujošas, jo tikai pēc šo divu dienu laikā uzrādītā rezultāta noslēguma pasākumā 8.oktobrī tiks kronēts jaunais Formula 4 Pasaules kausa izcīņas čempions.

Šo 2023. gada sacensību sezonu Nils Slakteris ar komandu ''Riga Powerboat Team'' ir aizvadījis ar augstiem rezultātiem prestižajās 12h izturības brauciena sacensībās Augustovā, Polijā un Monsā, Beļģijā kā arī uzrādījis augstāko rezultātu starp Latvijas F4 pilotiem Eiropas čempionātā Lietuvā.

Komanda ir gatava pierādīt savu meistarību nosakot savu pašreizējo pozīciju starp Pasaules ātrākajiem pilotiem Formulā 4 kā arī pretendēt uz Pasaules kausa titulu.