Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lendo Noriss – šīs F1 sezonas sliktākais pilots pirmajā aplī

Andris Liepa
Andris Liepa

Lendo Noriss – šīs F1 sezonas sliktākais pilots pirmajā aplī
Lendo Noriss Foto: DPA/Scanpix

F1 komandas “McLaren” pilots Lendo Noriss ir aktīvi iesaistījies cīņā par pasaules čempiona titulu, tomēr šosezon viņa repertuārā bijusi viena izteikta vājība. Runa ir par sacīkšu startiem un sniegumu pirmajā aplī.

Noriss astoņas sacīkstes pirms sezonas beigām no čempionāta līdera Maksa Verstapena atpaliek par 63 punktiem. Tiesa, pēdējos posmos pierādījies, ka “McLaren” uzskatāma par ātrāko mašīnu F1, savukārt Verstapena pilotētais “Red Bull” ir tuvāk trešās ātrākās formulas statusam.

Tomēr Norisa deficīts līdz Verstapenam, iespējams, būtu krietni mazāks, ja viņš demonstrētu kvalitatīvāku sniegumu sacīkšu pirmajos apļos.

Šosezon aizvadītas 16 “Grand Prix” sacīkstes, kā arī trīs sprinta sacīkstes. Tas nozīmē, ka kopā aizvadīti 19 starti. Šo 19 sacīkšu pirmo apļu laikā Noriss kopumā zaudējis 26 pozīcijas, bet ne reizi pirmā apļa ietvaros nav spējis iegūt vismaz vienu pozīciju.

Norisa sniegums “Grand Prix” un sprinta sacīkšu pirmajos apļos

SacīkstesPozīcija startāPozīcija pēc pirmā apļaZaudēto vietu skaits
Bahreina7.7.0
Saūda Arābija6.6.0
Austrālija5.5.0
Japāna3.3.0
Ķīna4.4.0
Ķīnas sprints1.7.-6
Maiami5.6.-1
Maiami sprints9.20.-11
Imola2.2.0
Monako4.4.0
Kanāda3.3.0
Spānija1.3.-2
Austrija2.2.0
Austrijas sprints2.2.0
Lielbritānija3.4.-1
Ungārija1.3.-2
Beļģija4.7.-3
Monca1.3.-2

Par tuvāko “sekotāju” Norisam sliktāko pirmo apļu aspektā var dēvēt VCARB pilotu Danielu Rikjardo. Ja Noriss kopumā pirmajos apļos zaudējis 28 pozīcijas, tad Rikjardo pirmajos apļos zaudējis kopumā 22 vietas. Tiesa, austrālietim trīs sacīkstēs pa pozīcijai izdevies arī izcīnīt, līdz ar to viņa “bilance” pirmajos apļos ir -19.

Pat ja atskaita pirmos apļus, kuros noticis kāds incidents (Norisam – Maiami, bet Rikjardo – Ķīnā), Norisa “bilance” joprojām ir -15, bet Rikjardo pirmajos apļos atzīmējies ar 11 zaudētām vietām.

Līdz šim stabilākais pilots pirmajos apļos bijis Oskars Piastri, kurš ne reizi pirmajos apļos nav zaudējis pozīciju un kopumā ieguvis septiņas vietas. Ar pirmajos apļos vislielāko izcīnīto vietu skaitu var lepoties Kevins Magnusens, kurš pirmajos apļos pakāpies par kopumā 30 pozīcijām, tikai vienu reizi (Ķīnā) sacīkšu ievadā zaudējot vienu pozīciju.

Nākamais "Grand Prix" gaidāms 14. septembrī Azerbaidžānā.

Izmantotie resursi:
https://www.racefans.net/category/r...

     [+] [-]

, 2024-09-06 12:55, pirms nedēļas
Starti Norisam ir vāji, nav divu domu. Šādi viņš apgrūtina sev cerības uz titulu, tās nav lielas arī šobrīd, taču šādi turpinot varēs pats kost sev pirkstos.

     [+] [-]

, 2024-09-06 22:29, pirms nedēļas
Noris būs čempions agrāk vai vēlak💪