Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Gross gatavs F-1 uz ūdens posmam Sanktpēterburgā

Jānis Pārums

Gross gatavs F-1 uz ūdens posmam Sanktpēterburgā
Uģis Gross

Nedēļas nogalē Sanktpēterburgā, Ņevā iepretim Ermitāžai notiks pasaules čempionāta trešais posms F-1 uz ūdens. Krievijā šāda līmeņa sacensības tiks aizvadītas astoto reizi , savukārt Latvijas pilotam Uģim Grosam ( Zepter Team) Sanktpēterburgā vēl nav nācies braukt.

Pēc otrā posma Somijā iznācis gandrīz divus mēnešu ilgs pārtraukums, taču Uģis Gross šo laiku pavadījis lietderīgi. Vēl jūlija beigās pabūts Gvido Kapelīni treniņu bāzē Itālijā . "Speciāli izlikām tādu sešu boju distanci, kāda būs Sanktpēterburgā un trenējāmies. Itāļi jau teica, ka nobraucu ļoti labi, bet tad jau sacīkstēs redzēsim, ik aplis būs gandrīz 2500 metrus garš," saka Uģis Gross. "Pats Sanktpēterburgā mačos neesmu braucis, bet varētu būt nedaudz līdzīgi Rīgai, tāpat tur ir betona apmales un ūdens atskalosies no tām atpakaļ un sitīs viļņus. Man jau patīk, jo grūtāk, jo labāk." Latvijas F- 1 pilotam sarežģīti apstākļi tiešām varētu nāk par labu, jo citādi vairāk izpaužas dažu konkurentu tehniskais pārsvars. U.Gross vēl piebilst: "Visi, kas cīnās par pirmo sešinieku, faktiski brauc ar pilnīgi jaunām šī gada izlaiduma laivām. Mana DAC laiva jau ir krietni vecāka un nav tādas rocības, lai šajos laikos tiktu pie jaunas."

Sportists kopā ar "Zepter Team" mehāniķiem Itālijā vēlreiz izmēģinājis abus sacīkšu dzinējus un pašlaik viss esot kārtībā, kaut garantēt tehniskajā sporta veidā neko nevar. Itālijā trenējušies arī vairāki citu valstu piloti.

Piektdien Sanktpēterburgā sportistu laivām tiks veikta tehniskā komisija , bet pati nedēļas nogale atkal būs ļoti saspringta. Divās dienās jāaizvada divi sacīkšu braucieni, pirms tam vēl brīvie treniņi un kvalifikācija. Liela slodze pilotiem un mehāniķiem, toties jo interesantāk skatītājiem. Par uzvaru sacīkšu braucienā pilots iegūst 20 punktus, otrā vieta ir 15, trešā 12 vērta un tā līdz vienam punktam par desmito vietu. Maksimāli sacīkšu braucienā var startēt 24 piloti, kopumā sezonā ir astoņi posmi jeb 16 atsevišķas sacīkstes.

Trīs reizes Krievijā uzvarējis Uģa Grosa komandas biedrs Gvido Kapelīni, taču pērn pirmais bija zviedrs Jūnass Andersons. Uģis Gross šogad pēc divos posmos aizvadītajiem četriem sacensību braucieniem kopvērtējumā ir desmitajā vietā, augstākais sasniegums ir sestā vieta Portugāles posmā.

Pasaules čempionāta kopvērtējums pēc 2 posmiem

1. Tani Al Kamzi ( AAE, "Team Abu Dhabi") 53 punkti
2. Džejs Praiss ( ASV, "Qatar Team") 35 punkti
3. Jūnass Andersons( Zviedrija, "Team Azerbaijan") 32 punkti
4. Gvido Kapelīni( Itālija, "Zepter Team") 30 punkti
5. Ahmeds Al Hameli ( AAE, "Team Abu Dhabi") 25 punkti
6. Fābio Komparato ( Itālija, "800 Doctor") 19 punkti
---------------------------------------------------------- --------------------------
10. Uģis Gross (Latvija, "Zepter Team") 10 punkti

Informāciju sagatavoja :
Kalnciems Racing Team

     [+] [-]

, 2009-08-07 14:39, pirms 15 gadiem
Hip hip urra