Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" lemj par atgriešanos Lemānā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" lemj par atgriešanos Lemānā
Kāds izskatītos "Ferrari" Lemānas prototips?
Foto: cardesign.ru

"Ferrari" tuvākajā nākotnē varētu pieņemt lēmumu par atgriešanos Lemānas 24 stundu sacensībās kā vadošās klases LMP1 rūpnīcas komnada. Ja projekts tiks realizēts, jaunais prototips tiks būvēts ap Formula 1 motoru.

Turbo motorus, ko 2014. gadā sāks izmantot F1 čempionātā, turpmāk drīkstēs lietot arī Lemānā, jo izturības ziņā tie būs perfekti piemēroti 24 stundas ilgām sacīkstēm. Šobrīd Antonello Koleta, atbildīgais par "Ferrari" aktivitātēm ārpus Formulas 1, atklāj, ka šobrīd rūpnīca pēta jaunos LMP1 klases noteikumus, kas stāsies spēkā 2014. gadā.

"Tas ir tikai normāli, ka "Ferrari" pārbauda visas iespējas un vēlas ielūkoties pa logu," britu izdevumam "Autosport" atklāj Koleta. "Ir svarīgi saprast, ko mēs nākotnē varētu darīt."

Šobrīd "Ferrari" vēl lēmumu nav pieņēmuši, taču Koleta neslēpj, ka būtu iespējams uzbūvēt pašiem savu LMP1 šasiju, ko darbinātu 1,6 litru V6 turbo motors.

"Šobrīd mēs koncentrējamies uz F1 čempionātu, tomēr tas nenozīmē, ka nebūtu iespējams darīt vēl kaut ko," viņš saka. "Šobrīd mēs nevaram apgalvot, ka brauksim LMP1 klasē, taču arī nenoliedzam, ka tas varētu notikt. Šobrīd saku, ka tā ir mūsu vīzija 2015. gadam un uz priekšu. Tad mēs jau varētu startēt kā pilnvērtīga rūpnīcas komanda. Taču startēsim tikai tādā gadījumā, ja paši būvēsim visu mašīnu."

Jāpiemin, ka arī "Renault" rūpnīca pieļauj iespēju būvēt savu LMP1 prototipu, ko darbinātu F1 motors.

"Ferrari" pēdējo reizi ar savu komandu prototipu klasē Lemānā startēja 1973. gadā. Šobrīd rūpnīca no Maranello tehniskajā jomā izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC) sadarbojas ar "AF Corse" vienību, kas šogad uzvarēja "GTE Pro" klases komandu ieskaitē. Par čempionu kļuva Džanmarija Bruni, bet otro vietu ieņēma Džankarlo Fisikella. Tāpat "AF Corse" šogad pārstāvēja Kamui Kobajaši un Tonijs Vilanders.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-12-05 19:18, pirms 11 gadiem
Tīri simpatisks vāģis

     [+] [-]

, 2013-12-05 20:07, pirms 11 gadiem
MightyBruins953 rakstīja: Tīri simpatisks vāģis
Kā jau Ferrari

     [+] [-]

, 2013-12-06 01:08, pirms 11 gadiem
Labāk,lai domā kā lai beidzot uzbūvē formulu,kas varētu konkurēt ar Red bull. Savādāk pēdējās sezonas Ferrari ir bijušas vājas. Ja ne Alonso talants,tad galīgi bēdīgi būtu.

     [+] [-]

, 2013-12-06 05:58, pirms 11 gadiem
Domaju ka viniem pietiek cilveku kas doma par F1
Blakusprojekts nenaks par launu