Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Folkreisa debitantu kauss sācies mulsinoši

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Folkreisa debitantu kauss sācies mulsinoši
Foto: reinisfoto.net

Folkreisa pēdējo gadu debitantu birums ir viens no šīs disciplīnas lepnumiem – tik daudziem bijusi iespēja izmēģināt īstu autosportu! Debitantiem par godu pērn tika ieviests Debitantu kauss, kas šogad sācies mulsinoši.

Jāatzīmē, ka pērn, pirmajā Debitantu kausa sezonā, uzvarētājs tika noskaidrots burtiski sezonas pēdējos apļos, kad četru reālu pretendentu konkurencē uzvaru izrāva Mārtiņš Empelis. Šis ir viens no retajiem tituliem, kuru ir neiespējami aizstāvēt, jo debitants var būt vienīgi pirmajā sezonā.

Šā gada Debitantu kauss atšķiras no pirmās sezonas, jo gada labāko debitantu noskaidros Ziemas un Vasaras kausa apvienojums. Tāpēc tiem, kuri sēdās Folkreisa mašīnās jau ziemā, ir iekrāts pārsvars pār tiem, kuri debitē vasarā. Taču mulsinoša situācija: Smiltenē uz starta stājās 18 debitanti, bet tikai viens no tiem – Toms Caune – bija startējis arī ziemā. Ziemas sezonas līderi Gatis Štelmahers, Lauris Vasiļevskis un Rihards Pauls Spriņģis Smiltenē uz starta nebija. Tiesa, Štelmahers, kurš cītīgi meklē mašīnu vasaras sezonai, saglabā kopvērtējuma līderpozīciju arī pēc Smiltenes sacīkstes. Caune, kurš no debitantiem ir vienīgais, kurš veicis visas četras šā gada ieskaites sacīkstes, līderim pietuvojies divu punktu attālumā.

Debitantu kausā uzvaras posmos netiek atzīmētas sacensību ietvaros – nav ne atsevišķa fināla, ne arī apbalvošanas. Iesācēji cīnās par kopvērtējuma punktiem un iespēju tikt uz lielo Krosa komisijas apbalvošanu. Smiltenē par Debitantu kausa uzvarētāju kļuva Cēsu braucējs Edgars Jurkāns, aiz sevis atstājot Ronaldu Zārdu un Kristapu Eglīti – to pašu, kuru vairāk zinām kā Latvijas autokrosa čempionāta VAZ Klasika dalībnieku. Jurkānam virtuālā uzvara sekoja pēc kūleņa jau brīvajos treniņos! Vēlreiz jāuzsver, ka Smiltenē šie panākumi gūti 18 dalībnieku konkurencē.

Jāatzīmē, ka pirmo Folkreisa sacīksti veikušajiem cīņas kopējā ieskaitē nebija vieglas – Jurkāns absolūtajā ieskaitē guva 23. vietu, Zārds bija 25. vietā (abi pusfinālā), bet Eglītis kvalifikāciju noslēdza 31. vietā – vienu pozīciju aiz pusfinālu robežas. Pārējie 15 debitanti 72 braucēju konkurencē sarindojās robežās no 34. līdz 64. vietai.

Kopumā šā gada piecās Folkreisa sacensībās (trīs Ziemas kausa posmi, ziemas sezonas fināla sacīkste, Vasaras kausa pirmais posms, kopā ar 4WD klasi) uz starta stājušies 35 debitanti.

Kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.Gatis Štelmahers52 (1 uzvara)
2.Toms Caune50
3.Lauris Vasiļevskis32 (1 uzvara)
4.Rihards Pauls Spriņģis30
5.Edgars Jurkāns20 (1 uzvara)
6.Toms Lielais20 (1 uzvara)
7.Ronalds Zārds17
8.Māris Trakins17

Izmantotie resursi:
Autocross.lv