Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko komanda Asian Le Mans Series sezonas pēdējā posmā izcīna 4.vietu; sezonu noslēdz 3.pozīcijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Calko komanda Asian Le Mans Series sezonas pēdējā posmā izcīna 4.vietu; sezonu noslēdz 3.pozīcijā
Calko ar komandas biedriem
Foto: Konstantins Calko - Racing Driver

Sestdien Malaizijā noslēdzās ''Asian Le Mans Series'' čempionāts, kurā uz starta slovāku komandas “ARC Bratislava” sastāvā izgāja latviešu autosportists Konstantīns Calko. Lai arī sezonas noslēdzošajā posmā tika izcīnīta ceturtā vieta, sezonas kopvērtējumā Calko ar komandas biedriem izcīnīja trešo vietu.

Jau ziņojām, ka kvalifikācija Calko nebija veiksmīga, jo tajā nācās izstāties dzinēja defekta dēļ. Sacensībās komanda par motora maiņu bija spiesta divas minūtes pavadīt boksos. Atgriežoties trasē, Calko tobrīd atpalika pusotru apli. Finišu gan “ARC Bratislava” sasniedza ceturtajā vietā, kas sezonas griezumā deva trešo vietu.

''Ja godīgi, nav spēka runāt, jo šīs bija ļoti, ļoti smagas brīvdienas,'' iesāk Konstantīns Calko. ''Ņemot vērā karstos laikapstākļus, diviem braucējiem sacīkstes beidzās slimnīcā. Daudziem braucējiem bija grūti izturēt šo karstumu, arī man, taču kaut kā cīnījos, un līdz galam mēs tikām. Lai cilvēki varētu saprast, tad gaisa temperatūra mašīnā bija 60 grādi, bet asfalts bija sakarsis līdz 70 grādiem. Traki. Ja pirms tam likās, ka Taizemē gandrīz varēja aiziet ar sirdi, tad šeit tiešām tā varēja notikt (smejas). Mans ķermenis neko vairs nejūt,'' sacensību apstākļus komentē Calko.

Sportists atzina, ka kvalifikācijā izbeidzās motors, kas raksturoja arī to, kāpēc treniņos komanda bija lēna, jo viņu auto bija par 15 Zs mazāk nekā konkurentiem, kas šādām mašīnām ir daudz. Lai arī tika samainīts motors, tas šoreiz nebija tik jaudīgs, kā citām komandām.

''Sacīkstes sāku es, taču pēc motora maiņas pēc reglamenta mums sacīkstes laikā divas minūtes bija jāstāv boksos. Tas bija sods par motora maiņu. Trasē atgriezos, kad tuvākajam sekotājam zaudēju pusotru apli, līdz ar to bija skaidrs, ka par augstu vietu vairs nevaram cīnīties. Turpinājām cīņu ar domu sasniegt finišu. Turējāmies piektajā vietā aiz saviem sīvākajiem konkurentiem, kuri čempionāta kopvērtējumā tobrīd ieņēma trešo vietu, bet mēs – ceturto. Starpība mums bija viens punkts, tāpēc spriedze bija liela. Kad līdz finišam palika apmēram desmit apļi, braucu un miru pie stūres (smejas), taču tad notika negaidīts pavērsiens, jo mūsu konkurenti iebrauca boksos pēc degvielas, taču izbraukt no boksiem viņi nespēja, jo izbeidzās viņu auto starteris... Līdz ar to mēs finišējām ceturtie posmā un trešie sezonas kopvērtējumā!''

Calko atzina, ka komanda ir priecīga, jo izdevās izcīnīt trešo vietu sezonas kopvērtējumā. Tagad sportistam ir paredzēts neliels atvaļinājums, bet nedaudz vēlāk Calko ziņos par nākotnes plāniem.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed