Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvei" pirmais jaunpienācējs - Sergejs Logačovs

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīvei" pirmais jaunpienācējs - Sergejs Logačovs
Pirmais "Loko" jaunpienācējs - 2016. gada Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Sergejs Logačovs.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandai pirmais jaunpienācējs 2017. gada sezonas sastāvā - 21 gadu vecais talantīgais krievu motobraucējs Sergejs Logačovs, kurš šogad ieguva bronzas medaļu Eiropas junioru čempionātā.

Tas, ka "Lokomotīves" sastāvs nākamsezon būs citādāks un ka tā veidošanas principi (arī finansiālu iemeslu dēļ) būs citādāki, bija zināms jau aizvadītās sezonas vidū, taču tas nenozīmē, ka Nice līgas čempioni kļūs ievērojami vājāki. Nebūs komandā ne tikai Andžeja Ļebedeva, kurš jau parakstījis līgumu ar Polijas Ekstralīgas klubu Vroclavas "Betard Sparta", nebūs zviedra Fredrika Lindgrena, vēl nav zināms, taču liela varbūtība, ka tomēr paliks Jūnass Kīlmekorpi. Sastāvu papildinās v;ēl pāris vietējie juniori, kuri nākamgad jau drīkstēs startēt Nice līgā (sasniegs 16 gadus vecumu).
Sergejs Logačovs nāk no Amūras apgabala (viņa tēvs savulaik bija PSRS junioru čempions motokrosā), viņš ir pagājušā un šā gada Krievijas čempions Vladivostokas "Vostok" sastāvā un viņš ir Grigorija Lagutas aizbilstamais. Var teikt, ka viens no atraktīvākajiem un labākajiem spīdveja meistariem Laguta ir Logačova skolotājs un personīgais treneris. "Ja nebūtu Lagutas un viņa atbalsta, tad es diezin vai startētu Polijas Nice līgā un diezin vai būtu guvis kaut kādus panākumus spīdvejā," kādā intervijā aizvadītās sezonas laikā atzina Sergejs.
Pirms kāda laika bija runas par to, ka Logačovs jaunajā sezonā varētu iekļauties Ekstralīgas komandā Ribņikas ROW, kurā brauc arī Laguta (aizvadītajā sezonā Logačovs bija viens no KSM "Krosno" līderiem Nice līgā - caurmērā 1,83 punkti braucienā, sezonas otrajā pusē - regulāri vismaz 10 punkti mačā), tāpēc šāds pavērsiens - Sergeja Logačova atnākšana uz Daugavpils "Lokomotīvi" - ir pat pārsteidzošs. Nebija mazsvarīgi laikam arī tas, ka Laguta tomēr ir gandrīz mūsējais - viņš pats savulaik par augstas klases meistaru izauga Daugavpilī, viņš šeit ir ieprecējies, te ir viņa ģimene un te neviens viņu sen vairs neuzskata par ārzemnieku.
Katrā ziņā braukšana "Loko" rindās Sergejam Logačovam būs laba iespēja turpmākajai izaugsmei, bet komandai šā centīgā un sportiski ambiciozā spīdvejista ienākšana (augustā Logačovs startēja Rīgā arī Eiropas pāsu čempionāta finālā) būs labs pastiprinājums - augdams pats, viņš nesīs labumu arī "Loko".