Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ceturtdien "Openkart" Elites līgas 16. posms

Jānis Celmiņš

Ceturtdien, 5.novembrī, Sporta kompleksā "333" notiks īres kartinga seriāla "Openkart" Elites līgas pirmspēdējais 16.posms. Šī būs šogad pēdējā sacīkste Sporta kompleksā 333. Šī gada čempiona titulu jau ir izcīnījis Dāvis Tobiass, taču par par vicečempiona nosaukumu turpinās aizraujoša cīņa starp Juriju Višņakovu, kurš uzvarējis trīs no pēdējām četrām sacīkstēm, Zinti Grandbergu, Rūdolfu Bērziņu un Raivi Kirilovu.

Sacensībām pieteicis arī šī gada čempions "Rotax Max" klasē Haralds Garkaklis, jāatzīmē, ka iepriekšējā posmā startēja šīs pašas klases pērnā gada čempions Dainis Safonovs.

Šosezon trijniekos ir aizvadīti jau trīs Elites līgas posmi, pa vienai uzvarai ir 2008.gada čempionam Arturam Eversonam, Dāvim Tobiasam un Jurijam Višņakovam. Šoreiz apstākļi krietni atšķirsies no iepriekšējām sacīkstēm, jo laiks būs auksts, iespējams mitrs, redzamība ierobežota - kārtīgs pārbaudījums dalībniekiem, bet uzvarētāja prognozēšana praktiski kļūst neiespējama.

Openkart sacensībās laipni gaidīts ir ikviens autosporta cienītājs, kuram ir vēlme sacensties ar citiem entuziastiem. Openkart ir finansiāli vispieejamākās autosporta sacensības pēc „arrive and drive” (ierodies un brauc) principa, iepriekšēja pieredze autosportā nav nepieciešama, turklāt nepastāv saikne starp rezultātu un ieguldīto naudu. Sacensības notiek ar drošiem speciāļi īrei paredzētiem gokartiem.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība „Kartinga attīstības centrs”
Uldis Galdiņš