Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanim Itālijā divas ceturtās vietas "Euro 4" treniņbraucienos

Agris Suveizda

Štolcermanim Itālijā divas ceturtās vietas "Euro 4" treniņbraucienos
Tomass Štolcermanis. Foto: ACI Sport

LETA. Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis piektdien Itālijā "Euro 4" formulu sacensību trešā posma treniņbraucienos divreiz finišēja ceturtais.

"Prema" komandas pilots Štolcermanis pirmajos 40 minūšu treniņbraucienos 0,295 sekundes atpalika no komandas biedra brita Fredija Sleitera, kurš apli veica divās minūtēs un 2,174 sekundēs, un ieņēma ceturto vietu 29 braucēju konkurencē. Otrais bija Hiju Jamakoši ("Van Amersfoort"), kurš Sleiteram zaudēja 0,163 sekundes, un trešais - vēl viens Štolcermaņa komandas biedrs Keans Nakamura-Berta, Sleiteram piekāpjoties 0,267 sekundes.

Arī otrajos treniņbraucienos ātrākais bija Sleiters, apli veicot divās minūtēs un 0,081 sekundē. Otrais bija Nakamura-Berta (+0,687), trešais - vēl viens "Prema" pilots Alkss Pauels (+0,755), bet Štolcermanis Sleiteram piekāpās 0,869 sekundes, ieņemot ceturto vietu.

Pirmo sacensību braucienu piloti veiks sestdien, bet vēl divus braucienus - svētdien. Posms Moncas trasē ir šo sacensību sezonas pēdējais posms.

Kopvērtējumā pēc diviem aizvadītajiem posmiem vadībā ar 94 punktiem ir Sleiters, 83 punkti ir Jamakoši un 78 punkti - indietim Akšajam Boram ("US Racing"). Štolcermanis ar 52 punktiem ieņem piekto vietu, par diviem punktiem piekāpjoties zviedram Gustavam Jonsonam.

"Euro 4" čempionāts notiek otro gadu. Pagājušajā sezonā par čempionu kļuva amerikānis Ugo Ugočukvu. Šosezon Štolcermanis startē arī Itālijas "Formula 4" (F-4) čempionātā, pēc sešiem no septiņiem posmiem kopvērtējumā ieņemot astoto vietu. Februārī Latvijas autosportists pārstāvēja "Prema" vienību "F-4 UAE" čempionāta Abū Dabī un Dubaijas posmos.

Izmantotie resursi:
LETA