Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sāpīga neveiksme liedz Nitišam iekļūt finālā

Sāpīga neveiksme liedz Nitišam iekļūt finālā
Reinis Nitišs
Foto: reinisnitiss.com

Svētdien Turcijā, Stambulas F-1 sacīkšu trases kompleksā, noslēdzās 11. FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Diemžēl ne Reinim Nitišam, ne Jānim Baumanim neizdevās iekļūt sacensību finālā.

Atgādināsim, ka pēc pirmās dienas divām kvalifikācijas kārtām Reinis Nitišs bija trešais, bet Jānis Baumanis atradās 12.vietā.

Svētdien sportistiem bija jāveic divas atlikušās kvalifikācijas kārtas, pēc kurām sekoja pusfināli un fināls. Pēc trim kvalifikācijas braucieniem Jānis kopvērtējumā atradās 15.pozīcijā, tomēr punktu deficīts bija pavisam neliels un iespējas iegūt tiesības startēt pusfinālā pavisam reālas. Tās gan sagrāva ceturtais kvalifikācijas brauciens, kurā pēc laba starta un ātriem pirmajiem apļiem Jāņa pilotētais Peugeot 208 WRX turbīnas defekta dēļ aizdegās un no turpmākām sacensībām nācās izstāties. Baumanis kvalifikācijā izcīnīja 17.vietu.

Tikmēr Nitišs trešajā un ceturtajā kārtā uzrādīja sesto un ceturto ātrāko laiku, kas mūsu sportistam pēc četrām kvalifikācijas kārtām ļāva ieņemt augsto ceturto vietu. Tas nozīmēja to, ka Nitišs startēs pusfinālā no pirmās rindas.

Savā pusfināla braucienā Nitišam padevās teicams starts, kas viņam ļāva nonākt brauciena vadībā. Līdz pat piektajam aplim Reinis bija līderis, kad Nitišs devās džokera aplī. Pēc tā sportists atgriezās aiz diviem konkurentiem, kuriem vēl vajadzēja braukt džokerī. Diemžēl pēc tam Nitiša auto pazuda trešais un ceturtais pārnesums, kas taisnēs strauji samazināja mašīnas ātrumu. Reinis zaudēja vairākas pozīcijas un finišā ierindojās ceturtajā vietā, kas viņam liedza iekļūt finālā.

Uzvaru finālā izcīnīja Timijs Hansens, bet otrais palika Nitiša komandas biedrs Andreas Bakerūds, kurš pēdējos līkumos centās apsteigt lieliskā formā esošo Hansenu.

Pēc šī posma Nitišs saglabā septīto vietu absolūtajā kopvērtējumā.

Nākamais RX posms notiks Itālijā.

Fināla rezultāti:

V.PilotsLaiks
1.Timmy HANSEN06:02.470
2.Andreas BAKKERUD06:02.747
3.Johan KRISTOFFERSSON06:04.940
4.Mattias EKSTRÖM06:12.032
5.Davy JEANNEY06:12.457
6.Anton MARKLUND00:03.273
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-04 18:00, pirms 9 gadiem
Get your shit together, team!