Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latviešu autokrosa un rallijkrosa braucējiem šonedēļ cīņa starptautiskajā arēnā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu autokrosa un rallijkrosa braucējiem šonedēļ cīņa starptautiskajā arēnā
Justs Grencis
Foto: autocrossgermany.de

Šīs nedēļas nogalē vairāki Latvijas sportisti cīnīsies starptautiskajā arēnā: startēs Eiropas autokrosa čempionāts, Baltijas smago auto Baltijas kauss un Igaunijas rallijkrosa čempionāts, kurā uz starta arī izies latviešu braucēji.

Eiropas sākums Vācijā
Skati pavērsti Vācijas virzienā, kur Zēlovas trasē tiks aizvadīts Eiropas autokrosa čempionāta pirmais posms. Cīņā dosies SuperBuggy braucēji vicečempions Ervins Grencis un allaž daudzsološais Jānis Boks, kā arī JuniorBuggy Eiropas čempions Justs Grencis. Šķiet, viena no lielākajām intrigām būs Jāņa Veģera debija TouringAX salonautomašīnu klasē ar jaunuzbūvētu Citroen DS3. Šī būs pirmā reize kopš 2008. gada, kad Latvijas salonauto braucējs uzsāk Eiropas čempionātu un startē ārvalstīs, nevis tikai aizvada ģeogrāfiski tuvāko posmu Mūsā vai Lietuvā. Togad pussezonas aizvadīja gan Aldis Zēbergs, gan Jānis Bogdanovičs. Vēl 2009. gadā pēc cīņas Mūsā uz Mačenbergas posmu devās Zēbergs, bet pēc šī gada Aldis startēja vienīgi Mūsas vai Vilkiču posmā, vai arī latviešu TouringAX nebija vispār. Uz Jāņa pleciem pamatīgs līdzjutēju spiediens, taču skaidrs, ka tas ir ar pozitīvu enerģiju. Debija Eiropā vairāk nekā pelnīta, pēc koncentrētās sacensību programmas, ko Veģeris aizvadījis kopš debijas krosā 2016. gadā.

Bagiju braucēju izredzes vērtējamas augstu, taču skaidrs, ka arī konkurence mazāka nebūs palikusi. SuperBuggy klasē pieteikti 38 braucēji, JuniorBuggy 15 pieteikumu, TouringAX – desmit, bet latviešu nepārstāvētajā Buggy 1600 – 40 braucēju, to skaitā pērnā lietuviešu sensācija Tautvids Urba.

Smagā divīzija Varstu
Igaunijā startēs Baltijas smago automašīnu kausa izcīņa. No Latvijas uz cīņu pošas Bruno Leimanis un Alvils Igovens, kuri abi plāno startēt D12 klasē. Pieteikumu saraksts citus Latvijas dalībniekus pašlaik nesola. Dalībnieku liste gan tiek papildināta arī pēdējās stundās pirms sacīkstes. Papildinājums būtu nepieciešams, citādi pasākums sāk šķist visai novājināts. Piektdienas pēcpusdienā D12 klasē seši pieteikumi, B6000 bagiju klasē bez latviešiem, septiņi pieteikumi. Visvairāk auto Igaunijas GAZ 53 klasē, kurā pieteikti 11 mājinieki. Taču paliekam pie domas, ka sastāvs realitātē papildināsies.

Rallijkross Elvā
Uz Igauniju dosies arī pāris Latvijas rallijkrosa braucēju: Arnis Odiņš uzsāks sezonu Igaunijas čempionāta Super 1600 klasē, bet Beate Klipa būs uz starta kroskartu Xtreme ieskaitē.

Super 1600 klasē šobrīd 13 pieteikumu plus četri junioru vecuma braucēji. Odiņš būs vienīgais ārzemnieks šajā klasē, bet ļoti iespējams, viens no galvenajiem klases favorītiem. Beates Xtreme klasē desmit pieteikumu, plus divi junioru braucēji. Jāatzīmē, ka kaimiņzemē Xtreme klase strauji uzņēmusi apgriezienus, sekojot NEZ tendencēm, kurš šī kategorija strauji kļūst par NEZ Kroskartu čempionāta centrālo notikumu.

Igaunijas čempionāta Touringcar klasē 14 pieteikumu, Supercar – pieci.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv

     [+] [-]

, 2018-05-04 23:49, pirms 6 gadiem
B6000 klasē no latviešiem brauks Ainārs Ramats
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja