Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Zeltiņš/Tūters - čempioni dubļos

Zeltiņš/Tūters - čempioni dubļos
Raivis Zeltiņš un Mārtiņš Tūters
Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

29.novembrī Rugāju pagasta ''Medņu'' trasē norisinājās 4 x 4 apvidus – karuseļa ceturtais noslēdzošais LR čempionāta posms. Arī šajā posmā, tāpat kā visā čempionātā, uzvarēja ekipāža Raivis Zeltiņš un Mārtiņš Tūters.

Prognozes piepildījās un šajās sacensībās cīņa galvenokārt norisinājās starp N1 klases ekipāžām, kurā visi sportisti startēja ar “Mitsubishi Pajero” automašīnām. Pirms pēdējā posma ar astoņu punktu pārsvaru vadībā bija izvirzījušies Raivis Zeltiņš/ Mārtiņš Tūters (30 punkti), kuri visās iepriekšējās sacīkstēs bija guvuši uzvaras. Pēdējā posmā Raivja un Mārtiņa uzvaru kopvērtējumā apdraudēt varēja vienīgi Jānis Auziņš ar stūrmani Kristīni Tūmiņu, bet tikai tajā gadījumā, ja favorīti nefinišē vai iegūst mazāk par 2 punktiem.

Pēdējā nedēļā mainīgie laika apstākļi, kūstošais sniegs un lietus bija atstājuši iespaidu uz trasi. Tā bija slapja un dubļaina. Sportistu galvenā problēma bija braukt tā, lai vispār nonāktu līdz finišam, neiestiegot kādā no iebrauktajām risēm. Kā atzīmēja Raivis Zeltiņš: “Šoreiz tās bija dubļu sacīkstes, ko vairāk varētu pielīdzināt trofi – reidam.”

Visā sacensību laikā, trīs braucienos nebija tāda ekipāža, kas kādā no braucieniem neiestigtu trasē. Ja pirmo braucienu līdz galam izdevās veikt divām ekipāžām – Vladislavam Bergmanim/ Marekam Masteiko un Jānim Auziņam/ Kristīnei Tūmiņai, tad otrajā braucienā finišu spēja ieraudzīt trīs ekipāžas - Toms Brants/ Kārlis Čurkste, Raivis Zeltiņš/ Mārtiņš Tūters un Bergmanis/ Masteiko, bet trešajā braucienā tas izdevās vairs tikai šo sacensību uzvarētājiem Raivim Zeltiņam/ Mārtiņam Tūteram, kas varēja uzgavilēt arī par uzvaru šī čempionāta kopvērtējumā. 20 metri līdz finišam pietrūka karuseļu debitantiem T. Brantam/ K. Čurkstem, kuri sacīkstē ierindojās trešajā vietā. Pēdējā posmā iegūtā ceturtā vieta J.Auziņam/ K. Tūmiņai saglabāja čempionāta kopvērtējumā izcīnīto otro vietu.

Visinteresantākā situācijā kopvērtējumā bija cīņā par trešo vietu, jo ekipāžām Ivans Bergmanis/ Nikolajs Majstrovičs un Guntars Laugalis/ Māris Deklaus bija vienāds punktu skaits (16). Tā kā Bergmanis/ Majstrovičs sacensībās nepiedalījās, tad šķita, ka G. Laugalis/ M. Deklaus var būt droši par iespēju saglabāt trešo vietu. Diemžēl sacensībā viņi spēja veikt tikai vienu apli un veiksmīgāki izrādījās ekipāža V. Bergmanis/ M. Masteiko, kuri ar septiņiem veiktiem apļiem, izcīnīja otro vietu un no sestās vietas pacēlās uz godalgoto trešo vietu čempionāta kopvērtējumā.

Jāpiezīmē, ka sacensībās piedalījās arī viena T1 klases ekipāža – Andris Ozols/ Gatis Rozenfelds, kuri ņipri cīnījās trasē, bet tomēr vairāk par diviem apļiem tā arī viņiem neizdevās pievārēt.

Komandu cīņā LR čempionātā apvidus rallija – karuseļa kopvērtējumā secība ir sekojoša: 1. vieta komandai “Saule aust Alūksnē un riet Ventspilī” (Raivis Zeltiņš/ Mārtiņš Tūters un Igors Skoks/ Agris Piķis - 50 punkti), 2. vieta – “Novators” (Vladislavs Bergmanis/ Mareks Masteiko/ Dmitrijs Savickis un Ivans Bergmanis/ Nikolajs Majstrovičs - 36 punkti), 3. vieta – “RE Autoklubs 1” (Jānis Naglis/ Jānis Naglis juniors un Aldis Vilcāns - 26 punkti).

Informācija sagatavoja:
Iveta Kaminska
LAF 4x4 komisijas preses sekretāre

     [+] [-]

, 2008-12-03 19:32, pirms 15 gadiem
tiesaam trofi reids, wajadzeeja dzekiem vincas iedot.......