Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

M.Ločmelis/E.Blūms pirmo reizi kļūst par minirallija 4WD+ klases kausa ieguvējiem

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

M.Ločmelis/E.Blūms pirmo reizi kļūst par minirallija 4WD+ klases kausa ieguvējiem
Emīls Blūms un Mārtiņš Ločmelis. Foto: Raimonds Volonts

Biķernieku kompleksajā sporta bāzē ar Baltijas un Latvijas minirallija kausa izcīņas noslēguma posmu, miniralliju “Latvija 2020” aizvadīta šī minirallija sezona, pēc kuras noskaidroti šīs sezonas kausa ieguvēji.

4WD+
Sīvā cīņā šogad šajā jaudīgākajā klasē uzvaru svinēja Mārtiņš Ločmelis ar stūrmani Emīlu Blūmu, kas ekipāžai bija pirmais minirallija tituls karjerā. Pirms šī posma uz titulu pretendēja trīs piloti. Lai arī uzvaru Biķerniekos 4WD+ klasē svinēja Rolands Kaucis/Gundars Berķis, pirmo titulu izcīnīja Mārtiņš Ločmelis, kurš sezonas laikā sakrāja 117 punktus. 112 punkti un otrā vieta Kaucim, bet trešais – pagājušā gada 4WD+ klases uzvarētājs Kalvis Blūms. Jāpiebilst, ka Blūmu ar stūrmani Ralfu Lipstoku noslēdzošajā posmā Biķerniekos piemeklēja tehniskas problēmas. Jāpiebilst, ka pagājušajā sezonā Ločmelis šajā klasē bija otrais. Šogad pavisam kopā uz starta šajā klasē izgāja 23 sportisti. Ločmelis un K.Blūms izcīnīja pa divām uzvarām katrs, bet viens panākums Kaucim.

4WD
Šajā klasē, uzvarot trīs no pieciem posmiem, pirmo vietu izcīnīja Raimonds Dūcis/Elvis Špehts (135). Otro vietu sīvā cīņā izcīnīja Jānis Hāns/Agnese Hāne (103), bet trešie – Kristaps Dzīvītis/Reinis Vilkaitis (101). Visi trīs sportisti šogad brauca ar Audi markas automašīnām. Jāpiebilst, ka pirms gada Dūcis un Hāns kopvērtējumā arī ieņēma pirmo un otro vietu.

2WD
Gandrīz perfektu sezonu aizvadīja Gvido Rozenblūms/Indulis Kalniņš. Ekipāža bija uzvarējusi pirmajos četros posmos, bet sezonas noslēdzošajā posmā tā palika otrajā vietā. Neskatoties uz to, sezonas griezumā Rozenblūma ekipāžai pirmā vieta (144). Otrie Atis Gromovs/Kristers Blūms (97), bet trešie – Genādijs Fedorenko/Didzis Leoskis (91). Septīto vietu, startējot trīs no pieciem posmiem, izcīnīja brāļi Matīss un Miķelis Mežaki (51). Šogad pavisam kopā uz starta šajā klasē izgāja 20 ekipāžas.

2000
Sīvā cīņā uzvaru šajā sezonā izcīnīja Madars Dīriņš/Gints Lasmanis (109), kuri par sešiem punktiem apsteidza Ēriku Kursišu/Reini Trūpu. Trešajā vietā Ojārs Mednis/Jānis Ciekals (83). Iespējams, cīņa par uzvaru kopvērtējumā būtu vēl sīvāka, ja ne Kursišs sezonas otrajā posmā (minirallijā Gulbis) neizcīnītu tikai divus punktus, kamēr Dīriņš uzvarēja un izcīnīja 30 punktus. Jāpiebilst, ka šajā klasē šogad cīņas bija vienas no spraigākajām, jo kopā uz starta izgāja 35 ekipāžas.

1600
Starp sezonā startējušajām 27 ekipāžām, pirmā vieta šogad Kasparam Tideram/Katrīnai Ievai-Gabaliņai (129). Otrie Atis Līcis/Māris Rode (99), bet trešie – Jānis Šteinbergs/Reinis Kļaviņš (83). Šajā klasē uzvaras šogad aizvadītajos piecos posmos izcīnīja četras dažādas ekipāžas.

4WD Rookie
Izcīnot četras uzvaras un vienu otro vietu, pārliecinošu uzvaru svinēja Guntars Bērziņš/Mārtiņš Šulcs (144). Otrajā vietā Jānis Valters/Dinārs Tučs (91), bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Kaspars Dullis/Gaidars Auns (81).

2WD Rookie
Šajā klasē šogad uz starta izgāja visvairāk dalībnieku – 64 ekipāžas. Ātrākie bija Ervins Jurkovskis/Artis Roze (120), kuriem 26 punktus zaudēja Artūrs Soboņs/Andis Zīlīte. Trešie – Kristaps Skuja/Artis Kļava (90).

ROAD
Ātrākie šogad bija Uldis Dūka/Andris Pāpe, kuriem sekoja Juris Videnieks/Edgars Trūps un Mārcis Biezais/Monta Biezā.

Visi rezultāti ŠEIT.