Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jaunā Pasaules rallijkrosa čempionāta sezona sāksies Abū Dabī

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jaunā Pasaules rallijkrosa čempionāta sezona sāksies Abū Dabī
Publicitātes foto

Kļuvis zināms, ka 2019.gada FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) sezona 5.-6.aprīlī startēs Abū Dabī, Jasmarīnas trasē, kur vairākus gadus notiek F1 sacīkstes.

Līdz šim Pasaules RX sezona trīs reizes bija sākusies Portugālē, bet divas reizes - Spānijā. Kamēr vairums Eiropas trasēs sezonas sākumā vēl valdīja pavasaris, Spānijā un Portugālē laikapstākļi bija piemēroti, lai uzņemtu čempionāta pirmos posmos.

Otrdien oficiāli kļuva zināms, ka 2019.gada Pasaules RX sezona sāksies ar posmu Abū Dabī. Pēc šī brīža pieejamās informācijas ar jaunajiem organizatoriem noslēgts vairāku gadu līgums. Zināms, ka rallijkrosa trases vajadzībām (asfalta sekcijai) tiks izmantota daļa no F1 trases. Organizatori atklājuši, ka bez sacensībām būs arī plaši izklaides pasākumi, tai skaitā arī dzīvā mūzika.

''Priecājamies paziņot par šo sadarbību ar Jasmarīnas trasi, kas ļaus mums parādīt rallijkrosu tādā pasaules daļā, kur nekas tāds iepriekš nav piedzīvots,'' saka IMG pasaules rallijkrosa izpilddirektors Pauls Belamijs. ''Tuvie Austrumi ir slaveni ar savu milzīgo entuziasmu motorsportam. Neviens čempionāts nav aizraujošāks par Pasaules RX čempionātu. Esam pārliecināti, ka ar plānotajiem pasākumiem trasē un ārpus trases Abū Dabī sacensības būs augsta līmeņa pasākums ātriem braucējiem un vēl ātrākām mašīnām. Tas būs lielisks veids, kā sākt vēl vienu aizraujošu Pasaules RX sezonu.''

2018.gada Pasaules RX sezona vēl atlikuši divi posmi - Vācijā un Dienvidāfrikā.

Izmantotie resursi:
FIA World Rallycross Championship