Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Rasmanis uzsāks skijoringa Olimpiādi

Andrejs Siliņš

Rasmanis uzsāks skijoringa Olimpiādi
Artis Rasmanis aicina uz skijoringa Olimpiādi
Foto: organizatori

7. februārī Amatas novada Uplandos pieckārtējais pasaules čempions motokrosā ar blakusvāģiem Artis Rasmanis uzsāks jaunu skijoringa sacensību ciklu - Latvijas republikas skijoringa Olimpiāde.

Šā gada Olimpiāde būs aizsākums jaunām, izaicinošām sacensībām, kuras plānots turpināt arī nākamajos gados nu jau ar vairākiem sezonas posmiem. Šogad šī Olimpiāde norisināsies pirmo gadu un tajā cīnīsies stiprākie un izturīgākie Latvijas skijoringisti.

Sākotnēji šīs sacensības bija iecerētas kā Latvijas Republikas skijoringa čempionāta piektais posms. Diemžēl Latvijas motosporta federācija (LaMSF) nevarēja vienoties par čempionāta statusa piešķiršanu un sākotnēji dotais mutiskais apstiprinājums par to, ka LČ skijoringā Cēsu posma organizators, tāpat kā līdz šim, būs moto klubs „Elkšņi” Arta Rasmaņa personā, tika anulēts.

“Iepriekšējo septiņu gadu garumā moto klubs „Elkšņi” organizēja LČ posma sacensības skijoringā, kā arī „skijoringa šova” pasākumus Cēsu apkaimē. Šīs sacensības bija ieguvušas popularitāti un atpazīstamību gan sportistu, gan skatītāju vidū. Sacensību organizēšanā, popularizēšanā, trases izveidošanā un pilnveidošanā, pašmāju un ārzemju sportistu un sponsoru piesaistīšanā esmu ieguldījis daudz individuālā darba un finanšu līdzekļu. Tapēc nedomāju no tā visa atteikties tikai tāpēc, ka skijoringa komisija, ņemot vērā iepriekšējo gadu lielo apmeklētāju ieinteresētību, nolēmusi pati kļūt par LČ Cēsu posma organizatoru,” savu viedokli pauž pasākuma organizators Artis Rasmanis.

Kā jau iepriekš ziņots sacensības Uplandos būs klasiskais skijorings, kur piedalīsies astoņas skijoringa klases, motokross solo motocikliem bez un ar radzēm, kvadracikliem un ATV. Sacensību sākums plkst. 10.00.

Atgādinām, ka arī 6. februārī plkst. 10.00 visi, kuri ieplānojuši atpūtu ģimenes vai draugu lokā, aicināti uz Cēsu pilsētas stadionu, kur notiks skijoringa šovs ar stiprākajiem skijoringistiem no Latvijas, kā arī sportistiem no Igaunijas un Holandes. Abas dienas ieeja pasākumā būs bezmaksas.

Pasākuma galvenie sponsori: Rasmanis & Dankers, SEB, Valvoline, Cēsu novada dome, Redbull, oficiālais Škoda pārstāvis Latvijā Karlo motors, Taipans, AAS Baltikums. Informatīvie atbalstītāji: radio Capital FM Vidzeme un laikraksts Birža.

     [+] [-]

, 2010-02-02 21:56, pirms 15 gadiem
Ceru ka kvadras arī!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-02 21:58, pirms 15 gadiem
malacis artis...!!! uzspļauj tiem birokrātiem...!!!
tev izdosies vēl labāk...!!!