Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Višņakovs pārtrauc Tobiasa uzvaru sēriju

Jānis Pārums

Pirmdien, 31.augustā, Rīgā "GoPlanet" kartinga hallē notika īres kartinga seriāla "Openkart" Elites līgas 12.posms, kurā Jurijs Višņakovs pārtrauca kopvērtejuma līdera Dāvja Tobiasa piecu uzvaru sēriju un izcīnīja savu piekto uzvaru "Openkart" un otro uzvaru sezonā, kas ļāva samazināt atstarpi kopvērtejumā līdz saviem galvenajiem konkurentiem cīņā par vicečempiona titulu.

Višņakovs bija sacensību galvenais favorīts, jo visas piecas uzvaras izcīnītas tieši "GoPlanet", turklāt tikai reizi šeit startējot nav gūta uzvara. Otrais finišēja Tobiass, bet trešais, otro reizi pēc kārtas kāpjot uz goda pjedestāla Raivis Kirilovs.

Višņakovam sacīkste neiesākās kā plānots, jo pirmajā kvalifikācijas sesijā tikai trešais laiks, toties labāko laiku uzrādīja Tobiass, otrā Dace Grosberga, kura "GoPlanet" vienmēr bijusi spēcīga. Otrajā kvalifikācijā viss nostājās savās vietās un Višņakovs bija vienīgais, kurš spēja izbraukt no 27 sekundēm – 26,992. Otrā vieta Grosbergai, trešais Tobiass. Turpat pāris simtdaļu attalumā bija arī Aigars Valukevics, Raivis Kirilovs un Ivars Strencis. Kvalifikācijā pole position no pēdējās (desmitās) vietas, kas iekļuva finālbraucienā, šķīra tikai pussekunde. Neveiksmīga kvalifikācija izvērtās Rūdolfam Bērziņam, kurš pagaidām vienīgais ir spējis uzvarēt Višņakovu, tikai 11.starta vieta un starts B finālā, tāpat labāku rezultātu noteikti cerēja sasniegt Anatolijs Hramovs, kurš arī neiekļuva finālā.

Bez nekādiem pārsteigumiem B finālā visiem pa priekšu aizbrauca Bērziņš un pārliecinoši uzvarēja, turklāt uzstādīja arī sacīkstes ātrāko apļa laiku – 26,938. Otrais finišēja Mārtiņš Krūze.
Fināla startā līderi savas vietas saglabāja. Tobiass uzreiz centās apdzīt Grosbergu un sākās aizraujošas cīņas par vietām uz goda pjedestāla, kas ilga visu sacīksti. Lielākais ieguvējs no tās bija Višņakovs, kurš kamēr pārējie cīnoties zaudēja laiku, brauca pretī kārtējai uzvarai "GoPlanet".

Devītajā no 22 apļiem Tobiass apdzina Grosbergu, kura bija spiesta turpināt cīņu par savu vietu ar nākamajiem konkurentiem, no kuriem veiksmīgāks bija Kirilovs, trīs apļus līdz sacensību beigām izvirzoties trešajā vietā. Veiksmīgi uz augšu pacelties izdevās Jurim Narubinam un Zintim Grandbergam, kuri finišēja uzreiz aiz Grosbergas piektajā un sestajā vietā, taču pagalam neveiksmīga sacīkstes otra daļa bija Valukevicam, kurš vienubrīd varēja izvirzīties trešajā vietā, bet pēc vairakām sadursmēm finišēja tikai septītais.

Komandu ieskaitē pirmo reizi bez uzvaras palika Tobiasa pārstāvētā "Dream Team", jo uzvaru izcīnīja "Ave Lat Sargs". Trešie līderi "R&D". Komandu kopvērtējumā sacīkste lielas pārmaiņas neieviesa: vadībā ar vairāk nekā 100 punktu pārsvaru ir "R&D" (Mančinskis, Bērziņš, Grosberga), kas stabili kontrolē situāciju, otrie "Dream Team" (Tobiass, Krūze, Eversons), trešie "Ave Lat Sargs" (Višņakovs, Kovaļenko, Hramovs).

Individuāli ši posms arī būtiskas pārmaiņas nenesa – Tobiass ir pārliecinošs līderis, bet par vicečempiona nosaukumu vēl sagaidāma nopietna cīņa starp Grandbergu, Kirilovu, Bērziņu, Višņakovu. Turpat netālu ir arī Krūze, Rozenvalds un Narvils, kuri ir nobraukuši mazāku sacīkšu skaitu, bet Openkart Elites līgas kopvērtējumā ieskaita 13 labākos rezultātus no 17 sacīkstēm.
Nākamais Elites līgas posms 12.septembrī "Swedbank" kartodromā Kandavā vienā dienā ar B līgas 5.posmu.

12.posma rezultāti (finālbrauciens)

VietaSportists Komanda Rez.
1.Jurijs VišņakovsAve Lat Sargs22 apļi
2.Dāvis TobiassDream Team+8.02
3.Raivis KirilovsHTsystems+18.38
4.Dace GrosbergaR&D+22.02
5.Juris NarubinsIZG Traktors+22.36
6.Zintis GrandbergsIZG Traktors+22.55
7.Aigars Valukevivs-+23.48
8.Ivars StrencisMBA Racing Team+24.39
9.Deniss Podleskis-+24.90
10.Vitālijs KovaļenkoAve Lat Sargs+1 aplis

Pole position
Jurijs Višņakovs (Ave Lat Sargs) 26.992
Ātrākais aplis
Rūdolfs Bērziņš (R&D) 26.938

Kopvērtējums pēc 12.posmiem

VietaSportists Komanda Punkti
1.Dāvis TobiassDream Team519
2.Zintis GrandbergsIZG Traktors396
3.Raivis KirilovsHtsystems381
4.Rūdolfs BērziņšR&D360
5.Jurijs VišņakovsAve Lat Sargs352
6.Mārtiņš KrūzeDream Team308
7.Lauris Rozenvalds-294
8.Mikus Narvils-278
9.Anatolijs HramovsAve lat Sargs268
10.Dace GrosbergaR&D264

Pilni sacīkšu rezultātu un informācija par sacīkstēmi openkart.net

Informāciju sagatavoja:
Lauris Rozenvalds, Biedrība "Kartinga attīstības centrs"

  +1 [+] [-]

, 2009-09-01 02:55, pirms 15 gadiem
Palikuši vēl nieka 123 punkti