Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Riteņbraukšanā zelts holandietei Vosai, mājiniekiem pirmā medaļa

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riteņbraukšanā zelts holandietei Vosai, mājiniekiem pirmā medaļa
Marianna Vosa
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Londonas olimpiskajās spēlēs šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā sievietēm uzvarēja Nīderlandes sportiste Marianna Vosa. Pirmo medaļu, izcīnot sudrabu, šajās sacensībās ieguvusi Lielbritānija, kuras riteņbraucēja Elizabete Armitsteda ieņēma 2. vietu.

Uz starta izgāja 66 sportistes, bet sacensību gaitu ievērojami ietekmēja lietus. Distances otrajā daļā izveidojās līderu trijnieks - Nīderlandes riteņbraucēja Mariana Vosa, mājiniece, britu sportiste, Elizabete Armitsteda un krieviete Olga Zabeļinskaja. Lai gan viņu pārsvars pār pelotonu nebija liels (30-40 sekundes), šis trio brauca labā tempā, neļaujot atņemt iespēju tieši viņām dalīt medaļas.

Nīderlandes, Lielbritānijas un Krievijas velobraucējas tā arī tika kopā līdz finišam, kur notika izrēķināšanās. Vadošajā pozīcijā braucošā krieviete Zabeļinskaja nebija spējīga pacīnīties par uzvaru un samierinājās ar bronzu, savukārt varenā cīņā par zeltu holandiete Vosa pārspēja britu braucēju Armistedu! Lai gan Lielbritānijas riteņbraucējai neizdevās iegūt zeltu, izcīnītais sudrabs Armistedas izpildījumā ir pirmais Olimpiādes mājinieces iegūtais cēlmetāls.

Vosa ir 2006. gada pasaules čempione šajā disciplīnā, bet Pekinā grupas braucienā ieņēma 6. vietu. Tikmēr igauniete Grēte Treiere šodien ieņēma 17. vietu.

Šosejas riteņbraukšana, grupas brauciens sievietēm

VSportisteValstsLaiks
1.M.VosaNīderlande3:35:29
2.E.ArmitstedaLielbritānija0:00
3.O.ZabeļinskajaKrievija+0:02
4.I.TeutenbergaVācija+0:27
5.G.BronziniItālija+0:27
6.E.JuhansoneZviedrija+0:27

  +2 [+] [-]

, 2012-07-29 18:59, pirms 12 gadiem
Nīderlandes, Lielbritānijas un Baltkrievijas tā arī tika kopā līdz finišam, kur notika izrēķināšanās. - Tad Krievija vai Baltkrievija? Un teikums vnk iznācis šedevrs - bez 100g uzreiz nesapratīsi. Google translator?

     [+] [-]

, 2012-07-29 19:29, pirms 12 gadiem
Novicki tev antipātijas pret Krievu sportistiem???Ja seko riteņbraukšanai līdzi tad vajadzēja saprast kas ir kas finišā.Krieviete ir individuāla brauciena braucēja viņai finišā cīņā ar sprinterēm variantu nebija.To arī TV varēja redzēt ka pat necentās finišēt līdzās sprinterēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja