Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Otrais dopinga gadījums - pieķer uzbeku vingrotāju

Andrejs Siliņš

Otrais dopinga gadījums - pieķer uzbeku vingrotāju
Luīza Gaļuļina līdz startam Londonā nemaz netika...
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) paziņojusi, ka Uzbekistānas vingrotāja Luīza Gaļuļina pieķerta neatļauto vielu lietošanā un dalība Londonas olimpiskajās spēlēs sportistei būs liegta.

Trešdien veiktās analīzes uzrādījušas dopinga pēdas sportistes urīnā. Sestdien Gaļuļina, viņas treneris, vingrotāju komandas treneris un Uzbekistānas delegācijas pārstāvji tika izsaukti uz noklausīšanos. Tajā Gaļuļina noliegusi, ka zināja par neatļauto vielu eksistenci savā organismā, un nemācējusi teikt, kādā veidā dopings nokļuvis sportistes urīnā. Gaļuļina atklājusi, ka jūnijā bija sasirgusi un māte par viņu rūpējusies šajā laikā, lietojusi medikamentus sirdsdarbības uzlabošanai šomēnes, kā arī vairākus dabiskos preperātus, kas palīdz aizmigt un atpūsties organismam.

Pēc sanāksmes pieņemts lēmums neļaut sportistei startēt sacensībās. B proves pārbaude tiek veikta šobrīd, bet arī sacensību kvalifikācija vingrotājām ir šodien.

Lai gan Gaļuļina 2010. gada Āzijas spēlēs izcīnīja bronzas godalgu, 20 gadus vecā sportiste nebija starp favorītēm Londonā. Šīs būtu bijušas Gaļuļinas otrās spēles, jo sportiste 2008. gadā Pekinā jau startēja, izcīnot sesto pozīciju.

Šis ir jau otrais gadījums Londonas spēlēs, kad sportists pieķerts neatļauto vielu lietošanā. Iepriekš tika diskvalificēts albāņu svarcēlājs Haisens Pulaku. Kopumā SOK veiks vairāk nekā 5000 urīna un asins pārbaužu Londonas spēļu laikā, noteikti pārbaudīti tiks visi medaļu ieguvēji.

Izmantotie resursi:
The Associated Press