Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Čerkovskis izcīna 17. vietu PK finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čerkovskis izcīna 17. vietu PK finālā
Deniss Čerkovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas modernās pieccīņas pārstāvis Deniss Čerkovskis šodien Ķīnā izcīnīja 17. vietu Pasaules kausa finālā, saglabājot cerības kvalificēties savām ceturtajām olimpiskajām spēlēm.

Čerkovskis pirms pēdējā posma – šaušanas un skriešanas kombinācijas – atradās 23. vietā, taču lieliski veikta kombinācija, kurā Deniss ieņēma 3. vietu, ļāva kopvērtējumā pacelties par sešām vietām.

Čerkovskis pirms kombinācijas no tā brīža līdera Vojina Hvana atpalika minūti un 36 sekundes. Korejietis sliktas šaušanas dēļ 1. vietu nenosargāja, bet par uzvarētāju kļuva Krievijas sportists Iļja Frolovs. Čerkovskis viņam beigās zaudēja 56 sekundes.

Denisam šodien peldēšanā un jāšanā tikai 27. vieta, kas pamatīgi pasliktināja labi sāktās sacensības. Vienubrīd Čerkovskis atradās 12. pozīcijā. Starp citu, zirgi šodien neklausīja daudziem sportistiem, un neviens no 36 fināla dalībniekiem nesavāca maksimālo punktu summu.

Sacensību uzvarētājs Frolovs summā savāca 5788 punktus, bet Čerkovskim 17. vietā bija 5564 punkti. Jāatzīmē lietuvietis Justins Kinderis, kurš uzrādīja labāko laiku kombinācijā, kas viņam ļāva kopvērtējumā ieņem 6. vietu ar 5656 punktiem.

Izcīnot 17. vietu, Čerkovskis uzlaboja izredzes kvalificēties savām ceturtajām olimpiskajām spēlēm. Atēnās Čerkovskim 4. vieta, Pekinā 11. vieta, bet Sidnejā 18. labākais rezultāts.

No Latvijas olimpiskajām spēlēm Londonā jau ir kvalificējusies Jeļena Rubļevska. Čerkovska liktenis kļūs zināms 1. jūnijā, kad tiks atjaunots pasaules rangs.

     [+] [-]

, 2012-05-27 16:09, pirms 12 gadiem
Nu tad ar šo pietiek, lai kvalificētos Londonai?

  +1 [+] [-]

, 2012-05-27 16:22, pirms 12 gadiem
emmm, teoretiski, viņš pec šī sarta pat uz vienu poziciju uzlaboja savu pasaules reitinga vietu. Merķis bija nepalaist nevienu pa priekšu. sanāk, ka tika OS