Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Krievija Londonā būs apmierināta ar 3. vietu medaļu ieskaitē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Krievija Londonā būs apmierināta ar 3. vietu medaļu ieskaitē
Marija Šarapova
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas komandai Londonas olimpiādē ir uzstādīti lielvalstij neierasti pieticīgi mērķi plānoto medaļu apjoma ziņā. Krievija būs apmierināta ar 3. vietu godalgu ieskaitē.

Krievijā visa uzmanība un arī lielākā daļa finansiālo resursu veltīti 2014. gada ziemas olimpiādei Sočos. Tāpēc nav brīnums, ka daži sporta lielvalstī Londonas olimpiādi jau nodēvējuši par pārejas spēlēm.

Izgāšanās Eiropas futbola čempionātā, kurā krievi netika ārā no vieglas grupas, noskaņojumu Krievijā neuzlabo. Valsts sporta bosi norādījuši, ka 3. vieta medaļu ieskaitē Londonā būs labākais, uz ko varēšot cerēt.

Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs atzina, ka krievi mērķēs uz vismaz 23 zelta medaļām, kas ļautu atkārtot pirms četriem gadiem Pekinā iespējot. Ķīnā krievi tālu atpalika no amerikāņiem un mājiniekiem.

"Protams, vēlētos sacensties par pirmo vietu, taču jābūt reālistiem. Jācenšas noturēt 3. vietu, ko nebūs viegli izdarīt, apzinoties, ka Lielbritānijas atlēti (4. vieta Pekinā) startēs savās mājās," pauda Žukovs.

Kamēr Žukovs runāja par 3. vietu, Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko bija vēl pieticīgāks: "Ja ieņemtu 4. vietu, tā nebūt nacionāla mēroga traģēdija."

Krieviju Londonā pārstāvēs 436 sportisti, kuru vidū vairāki sevi jau iepriekš apliecinājuši augstākajā līmenī – vieglatlēti Jeļena Isinbajeva un Jurijs Borzakovskis, Andrejs Moisejevs (modernā pieccīņa), tenisiste Marija Šarapova un vingrotāja Viktorija Komova.

Isinbajeva un Moisejevs lūkos izcīnīt trešo olimpisko zeltu pēc kārtas. Borzakovskis divu apļu skrējienā uzvarēja 2004. gadā Atēnās, bet šogad viņam nāksies krietni pasvīst, lai būtu ātrākam par pasaules rekorda īpašnieku Deividu Rudišu.

Krievija uz labiem rezultātiem un medaļām var cerēt arī citās disciplīnās, kas šai valstij allaž bijušas veiksmīgas – boksu, cīņu, svarcelšanu un sinhrono peldēšanu.

Izmantotie resursi:
Reuters

  +5 [+] [-]

, 2012-07-26 09:34, pirms 12 gadiem
Jeņķi kā vienmēr pirmie, ķīnieši otrie, pārējiem atliek cīņa par trešo vietu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-26 10:11, pirms 12 gadiem
Armanda līķis rakstīja: Ķīnieši Ķīnā bija pirmie un pārējie tālu nopakaļ.
Ķīniešiem visvairāk zelta, bet kopumā medaļu jeņķiem bija visvairāk
BBC Sport - London 2012 Olympics - Beijing 2008...

  +1 [+] [-]

, 2012-07-26 10:45, pirms 12 gadiem
Poish rakstīja: Ķīniešiem visvairāk zelta, bet kopumā medaļu jeņķiem bija visvairāk
http://www.bbc.co.uk/sport/olympics/2012/medals/historical-medals-beijing-2008/countries
Un? Tas arī ir kopvērtējums, Ķīna uzvarēja, dēļ zelta medaļam, nav svarīgi, ka ASV ir vairāk medaļu kopsumā.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-26 11:00, pirms 12 gadiem
Kādi vēl trešie, labi , ja pieciniekā tiktu.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-26 11:02, pirms 12 gadiem
baigi svarīga disciplīna krieviem nedabūs to trešo vietu: apraudāsies vai?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-27 10:46, pirms 12 gadiem
he-he, līdzko ir pastiprinātas dopinga kontroles, tā krievija tāda pieticīga palikusi... Pirms gadiem 10-15 gan bija mega bravurīgi...