Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Džudistam Ovčiņņikovam cīņa ar pasaules 2. numuru, Borodavko pateicīgāka izloze

Krišs Upenieks

Džudistam Ovčiņņikovam cīņa ar pasaules 2. numuru, Borodavko pateicīgāka izloze
Jevgēņijs Borodavko Pekinā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Londonā notikusi izloze arī Olimpiskajām džudo sacensībām. Latvijas džudistam Konstantīnam Ovčiņņikovam (-81 kg) pirmajā cīņā ielozēts pasaules 2. numurs Leandro Guilheiro, bet Jevgēņijam Borodavko (-100 kg) izloze bijusi pateicīgāka.

Konstantīns Ovčiņņikovs (-81kg) pasaules reitingā ierindojas 40. vietā, bet savās gada svarīgākajās sacensībās Eiropas čempionātā parādīja raksturu un visu savu meistarību, kā rezultātā izcīnīja bronzas medaļu. Olimpiskajās spēlēs izloze nav bijusi pārāk veiksmīga - pirmajā cīņā ielozēts viens no pasaules spēcīgākajiem džudistiem šajā svara kategorijā - Leandro Guilheiro no Brazīlijas. Jāatzīst, ka būs ļoti grūti, bet, ja Konstantīnam izdosies uzvarēt, tālākie pretinieki ir nosacīti vājāki.

Jevgēņijs Borodavko (-100 kg, rangā 15.) par izlozi nevar sūdzēties, kaut gan nevar teikt, ka Latvijas komandas līderim būtu tikusi vieglākā grupa. Pirmā cīņa Borodavko ir jāuzvar! Pretiniekos Amerikas Samoa pārstāvis Antonijs Liu. Tālāk pretiniekos latvietim, visticamāk, varētu nākt ļoti pieredzējušais izraēlis Ariels Zeevi, kas jau būtu daudz nopietnāks pārbaudījums, bet arī viņš nav neuzvarams. Ceturtdaļfinālā, ja nenotiks brīnumi un pats Borodavko izdarīs maksimālo līdz tam, pretiniekos būs nīderlandietis Henks Grols (2. rangā), kuru mūsējais arī ir uzvarējis. Tālāk gan vairs neskatīsimies - pašam Jevgēņijam jāizdara viss, kas ir viņa spēkos!

Borodavko startēja jau Pekinas Olimpiskajās spēlēs, bet zaudēja jau pirmajā kārtā. Šīgada spēlēs latvietis noteikti jau ir gatavs uzvarēt! Sportistiem, kuri zaudēs ceturtdaļfinālā un, protams, pusfinālā, vēl būs iespēja pacīnīties par bronzas medaļām.

Izmantotie resursi:
European Judo Union - Official Website - News,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja