Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Brazīliete Krištiane kļuvusi par olimpisko spēļu labāko vārtu guvēju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Brazīliete Krištiane kļuvusi par olimpisko spēļu labāko vārtu guvēju
Krištiane
Foto: Reuters/Scanpix

Brazīlijas uzbrucēja Krištiane, gūstot vārtus trešdien pret Kamerūnu, kļuvusi par rezultatīvāko spēlētāju dāmu futbola turnīra ietvaros olimpisko spēļu vēsturē.

Brazīlija vakar Kamerūnu sagrāva ar 5:0. Divus vārtus uzvarētāju sastāvā guva vairākkārtēja pasaules labākā futboliste Marta, bet vienreiz izcēlās Fransielle, Renata Košta un Krištiane.

Krištiane vakar guva savus 11. vārtus olimpisko spēļu turnīros, tādējādi kļūstot par olimpiāžu rezultatīvāko spēlētāju. Līdz šim viņa šo godu dalīja ar karjeru beigušo vācieti Birgitu Princu, kurai 10 vārtu. Savainojuma dēļ Krištiane spēlē iesaistījās tikai 2. puslaika sākumā.

Tāpat kā vīriešu izlase, arī Brazīlijas dāmu komanda Londonā lūko izcīnīt savu pirmo olimpisko titulu. Pēdējās divās reizēs – Atēnās un Pekinā – brazīlietes finālā papildlaikā zaudēja ASV vienībai.

Par amerikānietēm runājot, arī viņām trešdienas vakarā izdevās uzstādīt rekordu. ASV izlase pirmajās 14 minūtēs ielaida divus vārtus, tomēr spēja atgūties un ar 4:2 pārspēt Franciju. Divas bumbas francūziešu vārtos iesita Aleksa Morgana.

ASV ir pirmā komanda, kas sieviešu olimpisko turnīru vēsturē uzvarējusi maču, kurā tā bija iedzinējos ar divu vārtu deficītu.

Šodien ar astoņām spēlēm sāksies vīriešu turnīrs, kurā pirmos mačus aizvadīs A-D grupu komandas. Mājiniece Lielbritānija plkst. 22:00 spēlēs ar Senegālu, bet 15 minūtes agrāk sāksies Brazīlijas un Ēģiptes mačs. Plkst. 16:45 spāņi spēkosies ar Japānu.

Izmantotie resursi:
AP

  +5 [+] [-]

, 2012-07-26 12:52, pirms 12 gadiem
gribēju jau rakstīt, ka viņš ir portugālis, bet..

     [+] [-]

, 2012-07-26 13:18, pirms 12 gadiem
termometrs rakstīja: gribēju jau rakstīt, ka viņš ir portugālis, bet..

  -1 [+] [-]

, 2012-07-26 13:46, pirms 12 gadiem
termometrs rakstīja: gribēju jau rakstīt, ka viņš ir portugālis, bet..
bet