Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Francija grūtā cīņā uzveic Brazīliju

Andrejs Siliņš

Francija grūtā cīņā uzveic Brazīliju
Vašingtonas "Wizards" brazīliešu centrs Nene cīņā zem groza
Foto: AFP/Scanpix

Priekšpēdējā pārbaudes spēlē, gatavojoties Londonas olimpiskajām spēlēm, Francijas valstsvienība basketbolā ar rezultātu 78:74 savā laukumā Strasbūrā pieveica Brazīlijas izlasi.

Francijai šī bija devītā no desmit pārbaudes spēlēm pirms došanās uz Londonu. Mačs izvērtās līdzīgs, puslaikā francūžiem bija tikai divu punktu pārsvars (41:39), bet pirms noslēdzošās ceturtdaļas jau plus desmit viesiem (65:55). Ar izrāvienu 9:0 Francijai izdevās atgriezties spēlē, izcīnīt vadību un to noturēt līdz finālsirēnai - 78:74.

Tonijs Pārkers uzvarētāju labā guva 22 punktus, no tiem divus pēdējos šajā spēlē ar soda metieniem. Riharda Kuksika komandas beidrs Valensijā Nando de Kolo pievienoja 13 punktus. Brazīlijas labā Marceliņju Huertas un Nene guva pa 12 punktiem, bet Pārkera komandas biedrs "Spurs" vienībā Tjago Spliters pievienoja 11 punktus.

Francija pirmdienas vakarā turpat Strasbūrā uzņems Austrāliju, un tā būs pēdējā pārbaude pirms ceļa uz Londonu. Līdz šim izcīnītas sešas uzvaras un piedzīvoti trīs zaudējumi - divi pret Spāniju un viens pret Beļģiju. Eiropas vicečempione Francija Londonas basketbola turnīra A grupā spēlēs pret Argentīnu, Lietuvu, Nigēriju, Tunisiju un ASV, pret ko jāaizvada pirmais mačs 29. jūlijā.

Brazīlijai B grupā pirmajā spēlē 29. jūlijā pretī stāsies Austrālija, bet vēlāk jāspēlē arī pret Ķīnu, Lielbritāniju, Krieviju un Spāniju. Brazīlijas sastāvā iekļauts arī pagājušogad Rīgā un Liepājā notiekošajā pasaules U19 čempionātā spēlējušais aizsargs Rauls Neto jeb Raulziņju.

Izmantotie resursi:
Confederação Brasileira de Basketball
Fédération Franēaise de Basketball

  +1 [+] [-]

, 2012-07-22 13:27, pirms 12 gadiem
Autor, nevari normālu boxscore iemest?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-23 19:52, pirms 12 gadiem
Amishiem groza apaksha shvakaka nekaa Braziļiem!