Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Roge mierina: "Londonā par drošību nebūs jāuztraucas"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Roge mierina: "Londonā par drošību nebūs jāuztraucas"
Norvēģu biatloniste Tūra Bergere instruē Žaku Rogi lietot biatlona šaujamieroci
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Žaks Roge nepilnas divas nedēļas pirms Londonas olimpiādes sākuma atzinis, ka bažas par drošības jautājumiem nav pamatotas.

Pagājušajā nedēļā apsardzes kompānija G4S paziņoja, ka nespēs spēļu laikā nodrošināt olimpiādei 10 400 apsargus, jo firmai radušās pamatīgas problēmas ar darbaspēka piesaisti. Tādējādi Lielbritānijas valdība no armijas resursiem ņems 3500 cilvēkus.

Londonā drošības jautājumi īpaši aktualizējās uzreiz pēc tam, kad 2005. gadā Londonā spēļu tiesību iegūšanas dienā četri britu islāma ticības piekritēji nogalināja 52 cilvēkus, paši izdarot pašnāvības.

"Protams, drošība visiem ir ļoti svarīga. Domāju, ka ar radušos problēmu esam tikuši galā diezgan lokani. Papildus karavīru piesaiste ļauj mums justies mierīgāk," sacīja Roge, norādot, ka karavīru klātbūtne nebūs ļoti jūtama.

"Viņi neskries apkārt ar ieročiem rokās, bet gan būs gatavi iesaistīties, ja radīsies tāda nepieciešamība. Karavīri nebūs redzami un uzbāzīgi, tādā veidā nesabojājot visiem olimpisko spēļu prieku. Mums ir Lielbritānijas valdības garantija par to, ka drošības spēki būs vietā un nepieciešamā daudzumā," pauda Roge.

Izmantotie resursi:
Reuters

     [+] [-]

, 2012-07-16 15:51, pirms 12 gadiem
Bilde tieshaam biedeejosha. Ja Roge kliist apkaart ar shaujamo, tad Londonaa labaak neraadiities!