Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Amerikāņi pirmajā pārbaudē sagrauj Dominikānu, Grifins Londonā nespēlēs

Andrejs Siliņš

Amerikāņi pirmajā pārbaudē sagrauj Dominikānu, Grifins Londonā nespēlēs
Kevins Durants, Karmelo Entonijs un Kobe Braients ASV pirmajā pārbaudes spēlē 2012. gada vasarā
Foto: AFP/Scanpix

ASV basketbola valstsvienība naktī uz piektdienu aizvadīja pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties Londonas olimpiskajām spēlēm, ar rezultātu 113:59 pārliecinoši Lasvegasā sakaujot Dominikānas Repubikas izlasi. Diemžēl ir arī sliktā ziņa - Bleiks Grifins savainojuma dēļ šovasar nedebitēs pieaugušo valstsvienībā.

Amerikāņi katrā no ceturtdaļām guva guva vismaz 24 punktus, bet pēdējā pat 34, kamēr pretiniekiem līdz 20 neizdevās aizsniegties nevienā no spēles nogriežņiem. ASV dominēja visos statistikas rādītājos, un tas lieliski apliecināja arī spēli laukumā. Gala rezultātā 113:59, un ASV izcīnīja uzvaru pirmajā pārbaudes spēlē.

ASV izlases pamata pieciniekā devās Kriss Pols, Kobe Braients, Lebrons Džeimss, Karmelo Entonijs un Taisons Čendlers, bet rezultatīvākais bija uz maiņu nākušais Kevins Durants. 2010. gada pasaules čempionāta MVP kontā 24 punkti, kā arī desmit atlēkušās bumbas. Andrē Iguodala iemeta 18, bet Entonijam 13. Desmit rezultatīvas piespēles atdeva Derons Viljamss. Dominikānas labā rezultatīvākais ar desmit punktiem bija aizsargs Elipido Fortuna, kurš iesaistījās kā rezervists. Abiem NBA pārstāvjiem Dominikānas izlasē Alam Horfordam un Francisko Garsijam ne tās labākās spēles - punktu ailītē attiecīgi septiņi un nulle.

No amerikāņiem tikai trīs vīri spēlēja vismaz 20 minūtes - Durants, Viljamss un Iguodala. Laukumā nedevās spēka uzbrucējs Bleiks Grifins, un viņš laukumā nedosies arī turpmākajā izlases vasarā. "Clippers" superzvaigzne treniņspēlē dienu iepriekš savainoja kreisās kājas menisku. Uz Grifina vietu izlasē tagad kandidēs šogad ar pirmo numuru draftētais Entonijs Deiviss. Mačā pret dominikāņiem Deivisam otrais mazākais spēles laiks (aiz Krisa Pola) - nepilnas desmit minūtes. Šajā laikā gan izdevās gūt deviņus punktus.

ASV izlase turpinās Lasvegasā trenēties pa reizei dienā, bet naktī uz otrdienu aizvadīs otro un pēdējo pārbaudes spēli dzimtenē, galvaspilsētā Vašingtonā uzņemot Brazīlijas valstsvienību. Vēlāk amerikāņi lidos uz Veco kontinentu un olimpisko spēļu mājvietā Londonā tiksies ar Lielbritāniju, bet pēdējās divas pārbaudes aizvadīs Barselonā, tiekoties ar Argentīnu un Spāniju.

ASV izlases pirmā pretiniece Francija tikmēr ceturtdienas vakarā mājās ar rezultātu 57:63 piekāpās Beļģijai. Eiropas vicečempiones sastāvā Nando de Kolo iemeta 15 punktus, bet Kevins Serafins pievienoja 13. Tonijs Pārkers šoreiz spēlēja vairāk nekā pret spāņiem un guva septiņus punktus, bet ar to nebija gana. Beļģiem, kuri gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, pa desmit punktiem guva uzreiz trīs spēlētāji.

Izmantotie resursi:
uasbasketball.com

     [+] [-]

, 2012-07-13 08:40, pirms 12 gadiem
Kā jau paredzēts tika.Durants pilda 6th man funkciju un lādē punktus nākot uz maiņu kā Pekinā to darīja Veids.

     [+] [-]

, 2012-07-13 08:55, pirms 12 gadiem
Žēl Grifina, bet nu nav ko zīmēties treniņos ar saviem dankiem!

  +3 [+] [-]

, 2012-07-13 08:57, pirms 12 gadiem
ASV varētu sūtīt 3 izlases,un ja ar motivāciju būtu ok,tad goda pjedestāls būtu aizņemts.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-13 09:29, pirms 12 gadiem
Kā var tā uzrakstīt? - "kamēr pretiniekiem līdz 20 neizdevās aizsniegties nevienā no spēles nogriežņiem" - kontekstā izklausās, ka tikai pēdējā ceturtdaļā jeņķi guva izšķirošo pārsvaru, jo guva 34 punktus, bet, ja paskatās uz rezultātu, tad ir ĀPĀC! Varbūt emocijas, bet man šķiet, ka teksts garām....

     [+] [-]

, 2012-07-13 10:47, pirms 12 gadiem
Bail iedomāties, kas notiktu ar LV, ja speleetu pret amiishiem, ja Domenikaana ar 2 NBA speletajiem taa zaudee!

  +1 [+] [-]

, 2012-07-13 11:12, pirms 12 gadiem
otto13 rakstīja: ASV varētu sūtīt 3 izlases,un ja ar motivāciju būtu ok,tad goda pjedestāls būtu aizņemts.
man liekas vini varetu sutit kaut 50 izlases kas cinitos par medalam. neskaitot NBA vecus ir jau vesals bar labu vecu kas spele amerikas zemakajas un studentu ligas un vel tak neskaitami amisi spele visas pasaule.no eiropa spelejosajiem jau vien varetu sastadit komandu kas cinas par zeltu.

     [+] [-]

, 2012-07-13 11:27, pirms 12 gadiem
Biju gaidijis, ka sagraus. Nenopietna speele, tpc vairaak speeleja un iemeta solinsh. Gribetos paskatities USA VS SPAIN

     [+] [-]

, 2012-07-13 14:47, pirms 12 gadiem
Nez par kuru laiku KIA Grifins ir kļuvis par superzvaigzni?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-13 17:22, pirms 12 gadiem
kobe.james rakstīja: Kā tas jāsaprot?

Nu viņš vinnēja KIA slum dunk kontestu.
Vnk, manā skatījumā viņš nav superzvaigzne.
Par to KIA, sāk apnikt viņa ģīmis reklāmaš, tapēc saku, ka nevis Bleiks Grifins, bet KIA grifins... nekā sarežģīta, tikai paša sirdsmieram