Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Saūda Arābija pirmo reizi uz olimpiādi sūtīs divas sievietes

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Saūda Arābija pirmo reizi uz olimpiādi sūtīs divas sievietes
SOK prezidents Žaks Roge
Foto: AFP/Scanpix

Londonas olimpiskajās spēlēs, kas sāksies pēc 15 dienām, pirmo reizi olimpiāžu vēsturē piedalīsies divas sievietes no Saūda Arābijas.

Saūda Arābiju Londonā pārstāvēs džudiste Vodjana Šahrkani, kura startēs svara kategorijā virs 78 kg, un 800 metru skrējēja Sāra Atara.

Abu sportistu tikšana uz Londonu kļuvusi iespējama, pateicoties veiksmīgām sarunām starp Saūda Arābijas un Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK).

"Tās ir pozitīvas ziņas. Ar lielāko prieku uzņemsim abas sportistes Londonā," sacīja SOK prezidents Žaks Roge.

Pēdējos mēnešos cilvēktiesību organizācijas aktīvi protestēja un aicināja SOK neļaut Saūda Arābijai piedalīties Londonas spēlēs.

Šodien pieņemtais lēmums Londonā uzņemt divas Saūda Arābijas sportistes nodrošinās katrai olimpiādes dalībniecei vismaz vienu katra dzimuma pārstāvi četrgades nozīmīgākajā sporta pasākumā.

Konservatīvā musulmaņu karaliste līdz šim kopā ar Bruneju un Kataru bija vienīgās valstis, kuras olimpiskajās spēlēs pārstāvējuši tikai vīrieši. Bruneja ar Kataru gada sākumā paziņoja, ka tās sastāvā būs sieviešu sportistes.

Izmantotie resursi:
Reuters

  -1 [+] [-]

, 2012-07-12 15:59, pirms 12 gadiem
jeeee svetki var sakties ,par godu sim notikumam ik gadu Latvija jaizkar karogs

  -1 [+] [-]

, 2012-07-12 16:42, pirms 12 gadiem
Tuvaakajaa laikaa sauuda araabu mentiem pastiprinaati jaauzrauga spridzinaataaju karteljus, jo ir tikushi doti veseli divi iemesli vinju aktivitaateem.

     [+] [-]

, 2012-07-12 17:27, pirms 12 gadiem
Savdabīgi, sūtīt uz Londonu skrējēju, kura, cik var spriest pēc pieejamās informācijas, nekad mūžā nav startējusi oficiālās sacensībās...

     [+] [-]

, 2012-07-12 20:51, pirms 12 gadiem
elements rakstīja: Savdabīgi, sūtīt uz Londonu skrējēju, kura, cik var spriest pēc pieejamās informācijas, nekad mūžā nav startējusi oficiālās sacensībās...
kāds tur brīnums ja viņi pirmo reizi sūta sievieti uz sacensībām? Lai pirms starta vismaz parāda viņai uz kuru pusi skriet!